Annus Adrián után Fazekas Róbert is bejelentette visszavonulását

Nem akarnak a Magyar Atlétikai Szövetséggel hadakozni, a nemzetközi bíróságra készülnek.
A két sportoló közleményt adott ki indokaikról.

Sajtóközlemény Annus Adrián és Fazekas Róbert visszavonulásáról

Szerdán minden bizonnyal meghozta volna végleges döntését a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Annus Adrián és Fazekas Róbert ügyében. Kiderült azonban, hogy Annus Adrián esetében egyáltalán nem indíthatott volna fegyelmit a MASZ. Annus Adrián ugyanis jóval a fegyelmi eljárás megkezdése előtt eljuttatta a visszavonulását bejelentő formanyomtatványt az IAAF-hez. Erről azonban a MASZ nem kapott értesítést, ezért kezdték el a fegyelmit az olimpiai bajnok kalapácsvető ellen.

Annus többször elmondta: áll a fegyelmi elébe, nem szeretne kibújni egy korrekt, igazságot kereső eljárás elől. Nos, mára kiderült, Annus ellen ennek ellenére nem lehetett volna elkezdeni a fegyelmi eljárást. Arról nem is beszélve, hogy a körülmények lehetővé sem tették, hogy a MASZ korrekt, minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytasson.

Fazekas Róbert a mai napon küldte el a visszavonulását bejelentő formanyomtatványt a szövetséghez. Az olimpiai bajnok diszkoszvető egy percig sem szeretné becsapni a közvéleményt. Döntését azért hozta, hogy a MASZ holnap ne hozzon ellene elmarasztaló ítéletet, mely jelentősen csökkenthetné esélyét a laussane-i sportdöntő bíróság előtt.

A MASZ elnökségében olyan ember és holdudvara foglal helyet, aki a mai napig nem tisztázta a közvélemény azon gyanúját, mely szerint köze volt az atléták ellen írt, minden igazságot nélkülöző feljelentő levélhez.

Energiáink nagy részét a hazai sportvezetőkkel való hadakozás töltötte ki, nem szeretnénk ha elsikkadna és nem maradna energiánk a NOB elleni perre. Mostani döntésünk hátterét természetesen a laussane-i ítélet után részletesen ismertetni fogjuk.

A Nemzetközi Sportdöntő Bíróság ítélete után Fazekas Róbert visszatér a dobókörbe, a laussane-i ítéletet tudomásul veszi.

Pál T. Gábor

a két sportoló személyi titkára

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport