Annust felmentett a MASZ, Fazekas büntetését egy évre mérsékelték

Annus semmiben nem vétkes! Így döntött a Magyar Atlétikai Szövetség.

Tegnap még úgy volt, mindkét sportoló hivatalosan is visszavonul. Ebben az esetben ugyanis nem tarthatott volna újabb fegyelmi tárgyalást a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), hiszen a testület csak aktív sportolók ügyében ítélkezhet. (Az első tárgyaláson, október végén mindkettőjüket két évre eltiltotta a szövetség, ám a sportolók fellebbeztek.)

Mint mondták: nem akarnak a Magyar Atlétikai Szövetséggel hadakozni, a nemzetközi bíróságra készülnek. Mint ismeretes, az olimpiai aranyérmüktől doppingvétség miatt megfosztott két sportoló ügyét hamarosan tárgyalja a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) Lausanne-ban. Fazekas időpontja január 12-13, Annusé február 8-9.

Tegnap végül mindketten úgy döntöttek, nem vonulnak vissza, hogy a MASZ feljebbviteli bizottsága is megvizsgálhassa ügyüket. Ma megszületett a fellebbviteli döntés: Annus Adrián kalapácsvetőt, aki Athénból való hazatérése után nem volt hajlandó újabb doppingmintát adni, felmentették. Mint közölték, semmiben nem találták vétkesnek. Fazekas Róbert diszkoszvetőt, aki még Athénban nem produkált megfelelő mennyiségű mintát, az eddigi két év helyett egy évre tiltották el.

Mint a két sportoló sajtótitkára a Nyugatnak elmondta, az Annus ügyében hozott döntést természetesen elfogadják, ám Fazekas ügyében ügyvédje fellebbezni fog.

Kapcsolódó fórumok:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Vonatkozó szavazásunk: A címlap alján

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport