Boom a fejbe, halott vagy haver! - avagy a reváns revánsa

Micsoda ország a miénk, ahol Nagy "Csonttörő" János lehet a kereskedelmi csatorna elsőszámú sportsztárja.

Csak a félreértések elkerülése végett: Nagy Janival van itten a legkevesebb baj. A kopasz győri igazi csupaszív, rakkolós ökölvívó, aki inkább testét-lelkét otthagyja a szorítóban, de akkor is üt, vág, nem anyád az utolsókig. Csak hát küzdőszellem, akaraterő ide vagy oda - ettől függetlenül futottak még kategóriájába tartozó, középszerű tucatbunyós a mi Janink, s akkor rettegett argentin barátunkra, ugye, nem is pazaroltunk virtuális nyomdafestéket.

De ne szapuljuk őket tovább, csépelték ők egymást böcsülettel vasárnapra virradó éjszaka - vagy ahogy mondani szokták: megszenvedtek, de rendesen a gázsijukért - a kritikus szemű, kekeckedésre hajlamos nézőnek minden bizonnyal velük akadt a legkevesebb gondja.

Öv teszi a bokszolót
Még mielőtt rátérünk a kettesszámú, saját stílusát amúgy indulása óta (1997) nem igazán találó kereskedelmi televízió - RTL Kluboméknál ilyen gond nincs, ottan köztudottan egy igét lehet hirdetni, a gagyi igéjét - múlt heti áldásos tevékenységére, szögezzük le rögtön: a profi boksz időtlen idők óta sokkalta inkább cirkusz, mintsem sport.

DE! Piszkosul nem mindegy, hogy a cirkuszt igényesen, avagy már-már arcpirítóan igénytelenül prezentálom a népnek. Például hétfőtől péntekig jól palira veszem az embereket nagy nehezen összeszenvedett, rendkívül emelkedett témájú - Chacon készül, Chacon megérkezett, Chacon bármit tesz, de azért Csonttörő az Úr - Aktívos spotokkal, miközben elegánsan átsiklom olyan apró-cseprő dolgok felett, hogy a világ négy legtekintélyesebb profi bokszszövetsége, a WBA, a WBC, a WBO és az IBF, Nagy Jani, meg az unalomig ismert Gaucho pedig a nevesincs IBC övéért száll ringbe.

Giccsparádé felsőfokon
Lassan-lassan elérkezünk a várva várt "reváns revánsához" - szerintem csak a szlogen intenzív ismételgetésével öt perc alatt halálra lehetne kínozni Grétsy tanár urat - előtte még néhány ún. felvezető meccset kell kibírni. Köztük a Felix-Promotion legszebb hagyományainak megfelelően bokszkesztyűvel felszerelkezett, egymást pofozó női amazonokat.

(Becsszó, semmi bajom a feminizmussal, támogatom a női emancipációt, de minden jóindulatom latba vetve a női boksz még a groteszk jelzőt sem érdemli meg.) Kb. féltizenegy körül a felettébb nehézkesen csordogáló gála főattrakcióját felvezető giccsparádé kiadós áramütés erejével ébreszti az embert: Chacon tangózó páros után vonul be, míg a külvárosi suttyógyerek sztereotípiájába kényszerített Nagy Jani a Kartell "remekbe szabott" produkciójának köszönhetően, jó öt perces közjáték után lép végre a kötelek közé.

(Ne legyen igazam, de nagyon úgy tűnik, hogy Gangstáék fognak még Szikora Robi-féle csikidam mélységekbe süllyedni.)

Földink sem menthette meg
A minden szempontból átlagos gálát szombathelyi földink, Winkler Róbert fellángolásai sem menthették meg, holott minden négylábú (Kutyaszorító) és négykerekű (Totalcar) jeles szakértőjének kissé elvont poénjai most is ültek, más kérdés, hogy Gundel Takács Gábor - sportkommentátorként mindig is egy istencsapás volt - mellett valahogy nehéz kibontakozni.

No, de sebaj, a legfrissebb információk szerint a tavalyi fájdalmas "mogyorótörést" követően Chacon ezúttal is megkérdőjelezi vereségét. Magyarán nagyon úgy tűnik, nem ússzuk meg, jövőre folytatódik a
boksz szappanoperája, lesz Reváns 5 is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport