Óévbúcsúztató popbuli

A Lord ismét bejön, Pataki sem "dáridózik" többé, ellenben a rajongók többsége potyogtatja könnyeit, amikor a Hűtlen elindul nehéz fejjel.

Már a második zöld tömböt bontjuk meg, a sárgák rég elfogytak. – mondja ez egyik Lord-Edda szuperbulira jegyet árusító kedves hölgy. És, hogy mi a különbség a két szín között? Nos, a sárgák egy jó kemény, ütős bulira szóltak, míg a zöld jegy tulajdonosait egy nappal később a Fiesta röpítheti Chilébe. Nos, jegyeladásban a rock győzött. És még valami, majd elfelejtettem: zöld jeggyel ki lehetett váltani a sárgát, ha rá volt írva, hogy EDDA és LORD. Van aki, e két nevet nem ismeri?

Háromezer ember, füst és buli a Művelődési és Sportházban. Akár ez is lehetne a rosszindulatú krónikája az évbúcsúztató, hagyományos szombathelyi rock bulinak. De jó rendezvény esetén nincs helye rossz kritikának!

A belépéskor a gitárhang és az élőzene semmivel nem összetéveszthető feelingje csap meg. Generáció X, avagy mi történik, ha generációk adják egymásnak az illemhelység kissé koszos kilincsét. Öregek, fiatalok, tinik és aggastyánok EDDA- és Lord- pólóban, józanul, de inkább részegen várják az első nagyágyú színpadra lépését.

És jött is Pataki és bandája. A kisiklások után Pataki végre nem „dáridózik”, és az akácfa sem hullatja levelét, ellenben a háromezer rajongónak több mint a fele potyogtatja könnyeit, amikor a Hűtlen elindul nehéz fejjel.
Az EDDA ezúttal is felejthetetlent produkált, igaz, már néhány showelemmel  – ej, amelyik zenész Lagzi Lajcsi bűvkörébe kerül –, de ők még mindig idéznek valamit a hőskorból, amikor még langyos volt a sör.
Aztán az EDDA több tízperces vastaps után a büfébe vonul, hogy kipihenje a rajongók régen látott szeretetét

Mögöttük ismerős arcok bukkannak fel a színpadon, igaz, még csak hangszereiket ápolgatják, állítgatják, de mindjárt elszabadul a pokol. Jön a nagy kedvenc, a LORD. A sötétből egymás után bukkannak fel a szombathelyi legenda tagjai. A zene is jól szól, talán még jobban, mint az élőzenekar akkordjai. Hiába no, ennyit jelent a hazai pálya!

Időközben az előtérben is zajlik az élet. A dobozos sör már elfogyott, rövid van, bor és csapolt. De ez kit érdekel. Egy-két máshol járó egyén, csapongó gondolatok és a rock hangjai vegyülnek.

A Lord elnyűhetetlen, talán a legrégebbi szombathelyi dolog, amit szeretnek az emberek. De jó, hogy Vidáék nem a Savaria nevet adták hajdanán bandájuknak. Az ugayromeo.com/chupy uncsi lenne, elcsépelt és semmitmondó. A Lord és udvartartása azonban ezúttal is nagyot alakított, rangjához méltóan mutatta meg és bizonyította, hogy nem véletlen, hogy a sárga fogyott jobban!

Fotó: Rácz Gergő

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria