15,3 millió forintot ajánlottak fel jótékony célra a szombathelyi városvezetők két év alatt

A polgármester és az alpolgármesterek a kötelező fizetésemelésükről mondtak le.

Összesen 15,3 millió forintot tesz ki a szombathelyi polgármester és a három alpolgármester jótékony célú felajánlása.

Az Országgyűlés 2021-ben foglalta törvénybe a polgármesterek és alpolgármesterek 2022. január 1-től érvényes béremelését. A törvénymódosítás átlagosan 30 százalékkal emelte meg a városvezetők bérét,

Nemény András, Szombathely polgármestere viszont bejelentette, hogy nem fogadja el a béremelést, ennek megfelelően a januári közgyűlés nem is szavazott A szombathelyi közgyűlés nem emeli meg a polgármester fizetését, hiába kéri ezt a kormány 2022. January 20. 18:49 róla. A kormányhivatal májusban viszont jelezte Kormányhivatal: Akkor is meg kell emelni a szombathelyi polgármester fizetését, ha nem kéri 2022. May 22. 07:31 , hogy a béremelést véget kell hajtani, hiszen törvény írja elő.

A közgyűlés így megemelte a városvezetők bérét, de Nemény András polgármester, és három alpolgármestere, Horváth Attila, Horváth Soma és László győző bejelentette, hogy a béremelésük összegét jótékonysági vagy önkormányzati célokra ajánlják fel.

A mai közgyűlésre készült tájékoztatóból kiderül, hogy 2022 júliusa és 2024 áprilisa köz9ött mekkora összeget ajánlottak fel a városvezetők.

Az anyag szerint

 • Dr. Nemény András polgármester eddigi felajánlása: 4 052 000 forint
 • Dr. László Győző alpolgármester eddigi felajánlása: 3 468 000 forint
 • Dr. Horváth Attila alpolgármester eddigi felajánlása: 4 252 000 forint
 • Horváth Soma alpolgármester eddigi felajánlása: 3 526 386 forint.
 • Összesen: 15 298 386 forint.

  Nemény András annyit mondott a közgyűlésen, hogy jó példával akarnak elöl járni, sok olyan hely van, ahol szükség lenne mások segítségére is.

  A beszámolót elfogadta a közgyűlés.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet