Bálozott a város!

Az est kubai és a szombathelyi fellépői is megtáncoltatták polgármesterünket. A karneváli ritmusok és a keringő lágy dallamai mellett a mulatós zene...

Nézze meg galériánkat!A polgármester megnyitotta
A rendezvényt 21 óra után dr. Ipkovich György polgármester nyitotta meg, pár perces beszédét a Haladás VSE táncosainak előadása követte. Meglepetésként a Star Wars film zenéjére koreografálták lépéseiket, produkciójuk végén bécsi keringőre hívták a közönséget.
A zenét már akkor és az estén több alkalommal is a Galaxy Tánczenekar szolgáltatta. Az együttes fiatalok és idősebbek kedvenc slágereit is játszotta. Így meghallgathattuk többek közt a Something stupid, a Petróleumlámpa és Candy girl című dalokat is. (Zene füleimnek, hogy végre igényesebb táncoltató bandát hallhattam a bálokon már megszokott Dózis helyett…)

Zséda ámulatba ejtette a férfiakat
A táncparketten már alig lehetett elférni, mikor jött Zséda. Az egyéniségnek talán túl sok teret engedve, a vendégek ismét helyet foglaltak az asztaloknál. Egy ízig-vérig nő lépett a színpadra, aki produkciójával lenyűgözte a közönséget. Zenéje azonban inkább egy meghittebb jazzklub hangulatát idézte, s az énekesnő a hirtelen megüresedett térrel nem tudott mit kezdeni. A bálozók csak akkor tértek vissza a parkettre, mikor ismertebb, pörgősebb dalok jöttek. Ekkor azonban már nem volt idő tombolni, mert a művésznő mindössze félórás műsorral készült, aminek hamar vége lett. (Én csak egyetlen dalt hiányoltam a repertoárból: a Csudafilm zenéjét, hiszen pénteken éppen ezt reklámozta a Savaria mozi közönségtalálkozóján.)

Zsédenyi Adrienn után profi táncosok következtek. A Savaria TSE kiválóságai latin formációjukkal kápráztatták el a nagyérdeműt. Volt köztük egy táncos, aki valahogy kilógott a sorból. No nem tánctudását illetően, hanem testalkatilag. Ezt a sportot valahogy mindig a vékonyabb lányokhoz kötöttem, és megörültem, mikor a teltebb táncost megláttam. Hölgyek! Semmi sincs veszve!

Keresztes Ildikó csak úgy pörgött
Az est következő fénypontja Keresztes Ildikó volt. Az énekesnő remekül érezte magát a színpadon, valószínűleg már a színfalak mögött „melegített” az előadásra. Nemhiába, báli szezonban mindenki a könnyedebb stílusát veszi elő… (Ildikó aztán maradt is bálozni, s „pártsemlegesen” látogatta a jobb- és baloldali politikusainkat is.)
Lassú, szerelmes dalát követően ahogy ő mondta, „lízingelt” két dzsigolót, velük mulatott egy szám erejéig. Aztán visszatért kísérőzenekarának énekeséhez, a galaxys Zolihoz, akivel folytatta a poénkodást.

A mulatós zenét kedvelők is megkapták a magukét. Nekik Solymos Tóni és barátai húzták a talpalávalót. (Mintha egy bő fél óra erejéig visszatért volna a Dózis-fíling!)

A Madarakkal szálltak
Közben jöttek-mentek és szárnyaltak a Madarak is. (Ők a Galaxy Tánczenekarral felváltva táncoltatták meg a bálozókat.)
A budapesti banda elsősorban rock and roll dalokat játszott. Ahogy mondták, mindannyiunk elfeledett kedvenceit porolták le. Így például a Csavard fel a szőnyeget!, a Rock around the clock és a Johnny be good! című dalokat adták elő.
A rongyrázós társaság profizmusa nemcsak zenéjükben, hanem öltözködésükben is megnyilvánult: víg kedélyű zenekarként mindannyian piros öltönyt vettek fel!

A bálok elengedhetetlenné vált tombolahúzására hajnali egy órakor került sor. Az ebből befolyt összeget a Markusovszky kórház gyermekosztályának ajánlották fel.
A sorsolás azonban kissé esetlenre sikeredett a két különböző helyszín miatt: a szervezők ugyanis az előtérbe rakták ki az ajándékokat, s a színpadon csak a konferanszié és a sorsjegyeket húzó férfi állt. A nyertes szelvények számát felolvasták, s csak az asztaltársaságok ujjongásából lehetett következtetni, hogy ki volt a szerencsés.

És végül: minden, ami belefért...
A nagy izgalmak után ismét zene következett, majd a sokak által várt kubai és brazil táncosok léptek fel.
Egy tört magyarsággal beszélő férfi jelent meg két lánnyal az oldalán. Köszöntve a jelenlévőket belekezdtek a showba. A férfiközönség nagy örömére először a hölgyek táncoltak sajátos karneváli stílusukban, majd a férfiak harci rituáléját, a capuerát kísérhettük figyelemmel. A műsorszám végére már szép számú táncos kedvű magyar kapcsolódott be a produkcióba, így többek közt a polgármester és felesége is.

A sztárvendégek hazamentek, a Madarak és a Galaxy Tánczenekar maradt. Egészen addig, amíg a szombathelyi közönség bírta szusszal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria