Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Illés Béla újra az MTK-ban futballozik

- "Isten hozott újra itthon, Béla!" - olvashatták a futballrajongók szombat délután az MTK honlapján...
Illés Béla újra az MTK-ban futballozik

Forrás: http://www.nemzetisport.hu
Szerző: BENKÔ GÁBOR

- "Isten hozott újra itthon, Béla!" - olvashatták a futballrajongók szombat délután az MTK honlapján...
- Pénteken még én sem gondoltam volna, hogy visszatérek a Hungária körútra - mondta a tavasszal a Lombard FC Haladásban futballozó, eddig 485 élvonalbeli meccsén 201 gólt szerző Illés Béla, aki tegnaptól ismét az MTK-t erősíti, merthogy ő a nagy költözködés közepette nem ment el Pápára.- Az elmúlt napokban többen is hívtak telefonon, korábbi MTK-s csapattársak és szurkolók, mi lenne, ha itt folytatnám a pályafutásomat. Tudom, nem is olyan régen arról beszélgettünk, hogy a visszavonulásomat fontolgatom, de ahogy akkor is mondtam, nyitva hagytam egy kiskaput. Nos, mivel az MTK-nál valóban otthon érezhetem magam, egyértelmű volt a visszatérésem. Ha az MTK nem vár tárt karokkal, bizonyosan abbahagytam volna a labdarúgást. Ehhez képest a jövő héttől már Garami József csapatával készülök. Váratlan fordulat, de egyben izgalmas is a számomra.

" Egyéves szerzôdést kötök
majd az MTK-val, aztán
valószínűleg tényleg
befejezem a futballt"
(Fotó: Németh Ferenc)

- Miért nem ment Pápára? Megvolt rá a lehetősége.
- Semmi sem köt ahhoz a városhoz. Az MTK-ban töltött évek meghatározóak voltak az életemben, és nagyon örülök, hogy végül így oldódott meg a helyzetem.
- Fiatal csapatot építenek a Hungária körúton. Nem bántani akarom, de... Már elmúlt harminchat éves.
- Futballozni azért még nem felejtettem el, és ha a jelenlétemmel, rutinommal, tanácsaimmal képes leszek segíteni az újjáformálódó, és valóban fiatalokra épített MTK-nak, akkor már megérte visszatérnem.
- Ha nehezen is, de elképzelhető, hogy nem fér majd be a kezdőbe.
- Az sem lenne baj. Szívesen játszom akár egyetlen percet is majd a mérkőzéseken, a lényeg, hogy a csapattal legyek, és ha szükség van rám, akkor segítsek. Az MTK-ban most csakugyan fiatal és rutintalan labdarúgók is szerepelnek, azonban remélem, hogy példaképe lehetek majd ezeknek a játékosoknak. Segíteni jöttem ide. Ha úgy tetszik, ez lesz az én küldetésem. Meglátja, jó kis csapat lesz az MTK.
- Ez a szerződés már nem a pénzről szól?
- A legkevésbé sem. A pénz engem már nem motivál, főként nem az MTK esetében.
- A Lombard FC tartozik önnek: csak nem mond le a jussáról? Egyátalán mekkora összegről van szó?
- Ezt nem szeretném elárulni, de várom, hogy megkapjam a béremet. Bíró Péter megígérte, hogy július harmincegyedikéig kifizetik a tartozást, és bízom abban, hogy betartja a szavát.
- Mit gondol a Szombathelyen történtekről?
- Nem könnyű erről beszélnem, hiszen az, aki ismer, tudja rólam, hogy mit jelent nekem a város és a Haladás. Rettenetesen sajnálom a szombathelyi szurkolókat és a játékosokat, ám egyelőre csak remélni tudom, hogy szeretett klubom hamarosan kilábal a bajból, és újra az élvonalban szerepel. A történtek ellenére nem bántam meg, hogy a télen a Haladáshoz szerződtem, mert noha rengeteg keserűség és csalódás ért, ám jól éreztem ott magam. Pedig... Nem ment úgy a játék, ahogy az tőlem elvárható lett volna, de az emberek mégis szerettek, ezért továbbra is sok kedves emlék köt Szombathelyhez. Csak a futballal akartam foglalkozni, habár az adott körülmények között ez volt e legnehezebb feladat. Egy biztos: a város nem ezt a sorsot érdemelte volna...
- Miért nem maradt a Haladásban? Úgy tűnik, a csapat a Pápa jogán elindulhat az NB I B-ben, és segíthetett volna a feljutásban.
- Tudja, a futballban - és általában az életben is - a bizonytalanság a legrosszabb, márpedig Szombathelyen pontosan ez a helyzet. Ilyesmit soha többé nem szeretnék átélni. Bőven elég volt az elmúlt fél év, az MTK-nál ellenben megvan az a stabilitás, amely mellett csak a labdarúgásra kell összpontosítanom.
- Mit szóltak a Hungária körúton, amikor egyszercsak megjelent a csapat szombati edzőmeccsén?
- Mindenki örült a felbukkanásomnak, és családtagként, szeretettel fogadtak. A szurkolóknak, játékosoknak, vezetőknek, de még a portás néninek is volt pár kedves szava, és így éreztették, hogy az MTK-nál továbbra is otthon érezhetem magam. Most már érti, miért írták azt a csapat honlapjára: Isten hozott újra itthon, Béla...?

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport