16 éves kor alatt ingyenes lesz a tömegközlekedés Szombathelyen

A tervek szerint áprilistól, de a közgyűlésnek még el kell fogadnia az erről szóló javaslatot.

A tanköteles korhatárig, vagyis 16 éves korig ingyenes lesz a tömegközlekedés Szombathelyen – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester.

A polgármester elmondta, hogy az erről szóló határozatot a csütörtöki közgyűlésre terjesztik majd be. Hozzátette, eddig sok mindent nem véglegesítettek, ezért a mostani határozatban csak az szerepel, hogy kidolgoznak egy részletes tervet a februári közgyűlésre, melyen a költségvetést tárgyalják majd.

A polgármester elmondta, hogy

7410, szombathelyi lakcímmel rendelkező tanuló használhatja áprilistól ingyenesen a Blaguss járatait.

Horváth Soma ugyanakkor hozzátette, hogy terveik szerint ehhez a 16 évesnél fiatalabb diákoknak regisztrálnia kell az önkormányzatnál, ahol kapnak egy tanúsítványt, melynek a felmutatásával tudnak majd bérletet igényelni a jegypénztáraknál.

Mészáros D. Zsolt

A tájékoztatón elmondták, a városvezetői döntés megszületett, az Éljen Szombathely! frakció támogatásával a közgyűlési többség is megvan, de szeretnék, ha a közgyűlés egyhangúlag bólintana rá a javaslatra.

Újságírói kérdésre kiderült, a pontos költségről még nem tudnak beszámolni, de várhatóan százmilliós tétel lesz.

Nemrég egyébként a Volánbusz is bejelentette, hogy március 1-jétől a 14 év alattiak ingyenesen közlekedhetnek majd a járatokon. Nemény András ennek kapcsán megjegyezte, hogy nem erre reagálnak, mivel ők már a bejelentés előtt elkezdtek tárgyalni a Blaguss-szal.

Tavasztól megújul az Éhen Gyula téri „bungesz”

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy megújul Már majdnem teljesen felújították az Éhen Gyula téri „bungeszt” Szombathelyen 2023. November 12. 11:30 az Éhen Gyula tér környezete: a Blaguss pavilonja már elkészült, tavasszal pedig lebontják az újságosbódékat is.

Pár hónapja már majdnem kész volt az új iroda
Mészáros D. Zsolt

Horváth Soma hozzátette, nemsokára megérkezik a korábban már beígért három új midi busz is, amelyek hamarosan szolgálatban állnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet