Annus a bal kapuba, Fazekas a jobb kapuba állt be

Szerda reggel tíz órától csütörtök reggel tíz óráig rúgták a labdát a Bolyai János Gimnázium tornatermében.

A szombathelyi diákok 1999 óta rendszeresen megrendezik az év végi focifiesztát. A szerdai kezdésnél Annus Adrián kalapácsvető és Fazekas Róbert diszkoszvetővégezte el a kezdőrúgást.

A két dobóatléta a délelőtti edzés előtt vállalta, hogy a diákok meghívásának eleget tesz.

– Arra senki ne számítson, hogy teljes erőbedobással fogunk küzdeni, hiszen a foci nagyon balesetveszélyes sport, és nekünk erre most nagyon oda kell figyelni. Arról sincs szó természetesen, hogy komolytalankodnánk. Egyrészt illetlenség lenne a diákokkal szemben, akik elhívtak minket, másrészt szeretem annyira a focit, hogy óvatosan ugyan, de harcba szállok – mondta Annus Adrián.

A két dobó közül közismerten Annus van nagyobb barátságban a labdával, ő az, aki a televízióban rendszeresen figyelemmel kíséri a világ labdarúgó eseményeit, és a Szombathelyi Haladásnak is szorít.

A mérkőzés elején – rögtön a kezdőrúgás elvégzését követően – mindketten megtalálták a számukra legideálisabb posztot. Annus a bal kapuba, Fazekas pedig jobb kapuba állt be. Fél óra játék után a tanulók jókívánságai és bíztatásai mellett a pályát elhagyó Fazekas így nyilatkozott.

– Tény, hogy nem vagyok jó fociismerő, de azért Grosics Gyuláról hallottam – mondta. Most elmegyünk és edzünk egy jót, hiszen egyre jobban közeledik a visszatérés pillanata. Tudjuk, hogy önhibánkon kívül sok embernek okoztunk csalódást, nem kell sokat várni, hogy ismét visszatérjünk, és újra bebizonyítsuk, hogy kik a legjobb dobók a világon.

A diákok 1999-óta 12 vagy 24 órás labdarúgással múlatják az időt a téli szünidő alatt. Horváth Péter, az idei foci egyik főszervezője örült annak, hogy ismét sikerült 11 csapatot összeszedni. Így jó hangulatú, valóban fieszta jellegű eseménnyé vált a maratoni találkozó.

– Nagyon szeretjük a sportot. Szeretjük a focit. Jó a hangulat, több régi diák is visszatér ilyenkor szorítani nekünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport