Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Láttuk jönni, de azért menő volt – Flashmob a szombathelyi vasútállomáson

A Szent Efrém Férfikar tartott villámcsődületet csütörtök délután fél kettőkor

Nem annyira jó, amikor egy flashmobot előre ki lehet szagolni. A szombathelyi vasútállomás csarnokában már 13:20-kor egészen kirajzolódott, ahogy az előre leszervezett nézők és a sajtó félkörívben várja a produkciót. Ezt a furcsa készenlétszerű állapotot csak tovább fokozta, hogy megérkezett egy iskolai osztály is, akiket a tanárnő szépen felsorakoztatott a fal mellett.

Habár kissé oda a meglepetés ereje, azért elég menő, amikor a „Gyorsvonat érkezik a kettes vágányra” dallamra rákontráznak egy gregorián áriával, harangszó kíséretében. A kórus tagjai szép sorjában szálltak be a dalba, a közönség soraiból kilépve, civilben.

Szent Efrém Férfikar flashmob a szombathelyi vasútállomáson

Mire a dalnokok befejezték harmadik, s egyben utolsó dalukat, sűrűn szőtt hálót alkottak a csarnokban a nézők, akik közül néhányan táncoltak, énekeltek, vagy tapsoltak a muzsikára.

Flashmob
Baráth Noémi

A Szent Efrém Férfikar eredetileg bizánci zenét éneklő férfikar, de ez csak a kezdetekben, 2002-ben volt így, azóta sok más irányba elágazott a stílus. A flashmobokkal azt szeretnénk elérni, hogy az emberek lássák, a klasszikus zene nem egy elavult dolog, amit csak frakkban és csokornyakkendőben lehet élvezni, hanem akár az utcán is. Ha az emberek nem jönnek be a koncertterembe, akkor mi megyünk ki az utcára – mondta el a kar vezetője, Bubnó Lőrinc.

Szent Efrém Férfikar
Baráth Noémi

A Szent Efrém Férfikar ma a flashmob napjára érkezett Szombathelyre, legközelebb pedig április 26-án láthatjuk őket a városban, igaz, akkor már koncert körülmények között. A Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartanak majd különleges húsvéti koncertet Nektaria Karantzi görög énekesnővel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra