Vasárnap alpesi síbajnokság Wenigzellben

Ha hihetünk az időjósoknak, akkor jelentős mennyiségű friss hóban és napsütésben rendezhetik meg február 12-én, vasárnap Szombathely IV. Amatőr Nyílt Alpesi Síbajnokságát.

Az elmúlt években a vasi megyeszékhelyen is jelentősen megnőtt a síelők tábora, így nem csoda, ha az évről évre megrendezett versenyek is egyre több érdeklődőt vonzzanak a közeli, 70-90 km-re lévő osztrák sípályákra.

Ma már anyagilag sem tűnik oly távolinak ez a sport, mint korábban, ráadásul a fiatalabbak, de talán az idősebbek is néhány nap alatt megtanulhatják a lesiklás néhány alapelemét. A közeli stájer régióban a sípályákon szinte csak magyar szót hallani, így azon sem lehet csodálkozni, hogy a város alpesi síbajnoksága az elmúlt években rangos sportesemény lett, és minden év februárjában több száz induló teszi próbára sítudását.

– Nem csak a profikat, hanem a síelést kedvelő sportbarátokat is várjuk a sporteseményre, hangsúlyozta Vécsey Zsolt, a versenyt a Szabadidősport Szövetséggel közösen rendező HÓ-VÉ síkölcsönző egyik tulajdonosa, a rendezvény főszervezője-„motorja”. A sportember érdeklődésünkre elmondta, az előzetes nevezések alapján idén is nagy verseny ígérkezik, amelyet közel harminc vállalkozó és magánszemély is támogat, ezért a nyeremények és az ajándékok is egyre nagyobb értéket képviselnek. A kiírás szerint idén hét kategóriában lehet indulni: gyermek, fiú/lány 10 éves korig; gyermek fiú/lány 14 éves korig; ifjúsági fiú/lány 18 éves korig; felnőtt férfi/női 18-35 év között; senior I. férfi/női 36-60 év között, senior II. férfi/női 60 év felett; snowboard férfi/női.

A szervezésben részt vesz a wenigzelli sportegyesület: a verseny ezért indulópálcás, az időmérés pedig fotocellás lesz. A HӖVÉ által kínált kedvezménykártyával 15 euró helyett már 10-12 euróért bérletet lehet vásárolni.

Nevezni előre a HÓ-VÉ síkölcsönzőben (Nefelejcs utca 5.), vagy a 94/322-537-es, a 30/217-4607-es és a 20/583-1190-es telefonszámokon, illetve a vecszsolt_KUKAC_freemail_PONT_hu e-mail-címen lehet.

Útvonal: Oberwart, Pinkafeld, Grafenschachen, Neustift, 54. számú főút St. Jakob felé, Rohrbach, Mönichwald, Waldbach, Schneeland Wenigzell.

Weboldalak a SCHIREGION JOGLLAND-ról:
http://www.sielok.hu/Joglland.htm
http://www.sielok.hu/Monichwald.htm
http://www.sielok.hu/Wenigzell.htm
http://www.sielok.hu/Strallegg.htm
http://www.sielok.hu/St_Jakob_im_Walde.htm

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport