Most már tuti, hogy 2020-ra Magyarország drogmentes lesz

Az elmúlt hét legviccesebb politikusa a világon Rétvári Bence és Raoul Castro volt, minden túlzás nélkül, vagyis fűti keblemet a nemzeti büszkeség, hogy mindenkinél, még a koktél hangulatú kubaiaknál is jobban teljesítünk.

Rétvári Bence tökös karakán módon közölte a néppel, hogy 2020-ra Magyarország drogmentes lesz.

Oké, ma már tudjuk, hogyha egy politikus teljesen impotens, és képtelen bármit elintézni választópolgárainak, akkor harcot hirdet a drogok ellen. Aki mélyebben érdekel a téma, érdemes elolvasnia Dominic Streatfeild alapvető könyvét, a Kokain t, amelyben a BBC riportere feldolgozza az amerikai elnökök háborúját a dél-amerikai kokaint termelő államok ellen.

Ebből kiderül, minél több pénzt, fegyvert, erőszakot vetettek be a gringók a kolumbiaiak, bolíviaiak ellen, annál inkább "fokozódott a nemzetközi helyzet". A drága kokain mellett megjelent a szegényeknek az olcsó krekk, vagyis a végén az amerikaiaknak is be kellett látniuk, hogy az általuk vívott harmadik világháborút a drogok ellen elveszítették.

Persze, ha hallgattak volna a megboldogult emlékezetű Torgyán elnök úrra, és kokacserje helyett cseresznyét ültettek volna, minden másként végződött volna. Mindenesetre a kínálat és kereslet nem csökkent, a drog egyre olcsóbb lett, a vele szembe való védekezés egyre drágább, a börtönök tele fogyasztókkal... ma már ott tartunk, hogy egyre több államban legalizálják a marihuánát (januártól Szerbia), bízva abban, hogy a lágy drogok legalizációja és az ártalomcsökkentés talán hat a heroinnal és a kokainnal szemben. Washingtonban ma már ellenőrzött keretek között juthatnak a politikusok fűhöz, és nem kell álságosan viselkedniük, mint Deutsch Tamásnak.

Rétvári Bence (Orbán és bandája) háborúja a drog ellen nem tartalmaz semmi újat, ugyanolyan kommunikációs trükk, mint Reagen vagy Bush elnök keresztes háborúja volt.

Azért annyi eszük volt, hogy soha nem mondtak időpontot arra vonatkozólag, hogy mikorra győzik le Ochoa papát vagy Don Escobar bácsit. Azért is voltak ilyen megfontoltak, mert egyes felmérések szerint a drogkereskedelemből származó profit a világon nagyjából megegyezik a Coca-Cola cég tiszta hasznával – pikáns, hogy a multi is használ(j)ta a kokaint –, vagyis ha műholdakat és tengeralattjárókat használnak a csempészethez, nem lesz rövid a küzdelem.

Magyarországon egyszerűbb a helyzet, mert ha a Vezér valamit akar és kijelent, az úgy is van. Oké, van némi veszteség is, jelen helyzetben Magyarországon a rabok élettér területe Európában a legkisebb, de a büntetést befizetjük majd adóforintokból Brüsszelnek, kész. Oké, az is lehet, hogy súlyos bűncselekmény elkövetői éveket várnak arra, hogy helyük legyen a kóterban, de egy rabló vagy betörő soha nem annyira veszélyes, mint egy designer drogot használó fiatal.

Ja, bocs, rossz a példám, jelenleg nem bűncselekmény nálunk bizonyos designer drogok tolása, ezt onnan tudom, hogy Pintér tábornok bácsi, helyesen, arra hivatkozott, hogy tehetetlen a rendőrség a drogpiac fejlődésével szemben. Egy szó, mint száz, kb. van négy-öt évünk arra, hogy módosítsuk a tudatunkat, mert utána mindenki tiszta lesz.

Ehhez képest bájos volt Raoul Castro, aki miután találkozott Ferenc pápával, és jót dumcsiztak Istenről, földről, emberről, azt nyilatkozta, hogy annyira rendes ember ez a pápa, hogy nem tartja lehetetlennek, hogy ezentúl vasárnap misére fog járni.

Baloldaliként hurrá érzés van bennem, hisz egyre többen gondolják a baloldalon, hogy politikai felfogásuknak semmi köze a világ teremtéséhez való nézetekhez, vagyis az ateizmus eltűnik a szovjet típusú kommunizmussal együtt. Biztos vagyok abban is, hogy Castro pozitíve fog csalódni akkor, ha rendesen misére jár, és ott megtudja, hogy még Ferenc pápánál rendesebb ember is élt a földön, akit úgy hívnak, hogy Jézus Krisztus. Főleg, ha látja a freskókat, észreveheti azt is, hogy a jeruzsálemi kommunista rabbi mennyire hasonlít nemzeti hősükre, Che Guevarára.

Halleluja!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény