Trump betiltotta a TikTok és a WeChat letöltését

A két kínai cég reméli, hogy meggondolják magukat az amerikaiak.
Két kínai szoftver is a Trump-adminisztráció kereszttüzébe került.

Egy mai döntés értelmében vasárnaptól blokkolják az USA-ban a TikTok közösségi platform letöltését és frissítését, miközben a WeChat minden-az-egyben program összes adatforgalma tilos lesz, nemzetbiztonsági kockázatra, az amerikai állampolgárok adatainak lenyúlására hivatkozva.

Ez utóbbit természetesen tagadják az érintett kínai cégek.

A TikToknak – hacsak nem sikerül addig megegyeznie az amerikaiakkal – november 12-én kell lehúznia teljesen a rolót az Egyesült Államokban.

A TikTok jelenleg az egyik legnépszerűbb mobil applikáció a fiatalok körében, a WeChatet pedig kb. egymilliárd ember használja a világon.

Az érintett kínai cégek remélik, hogy egyességre jutnak az amerikai hatóságokkal.

Innen: CNN

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech