Tavaszi zsongás – edzőterem nézőben Szombathelyen

"Te jó ég! Le kell fogynom!" - hangzik el minden nő szájából legalább egyszer ez a mondat, ha beköszönt a tavasz. De hol fogjon hozzá?

Ekkor indul el egy őrület, minek folytán igencsak megugrik a kondi termek látogatottsága. Mások a futáshoz folyamodnak, valaki pedig kitartóan koplal a nyári bikini szezonra. Hiszen ki akarna jó pár, a télen felszedett pluszkilóval feszíteni a strandon? Mint tudjuk, a női nem rendkívül találékony, különböző csínyeket, fortélyokat vet be, hogy eltakarja a nem kívánatos részleteket, de a hőmérséklet emelkedésével egyre több ruhadarab hullik le idomaikról, felszínre hozva néhány kellemetlen párnácskát.

De ne keseredjenek el Hölgyeim! Szombathely bővelkedik a fittness centrumokban, edzőtermekben, rengeteg lehetőség van az alakformálásra, zsírégetésre, mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelőt.

Csak nőknek!

A Lady Fittness Stúdiót (94/511-074, 94/511-075) kifejezetten a gyengébbik nem számára alakították ki Szombathely belvárosában. (Belső Uránia udvar). Ha félnek attól, hogy az ellenkező nem képviselői meglátják nem éppen tökéletes alakjukat, vagy csak izzadás közben nem szeretnek vegyülni, ott a helyük!

A modern kardiogépek mellett személyi edzővel igazán könnyen megy a fogyás, persze, ha van egy nagy cseppnyi kitartás mellette. A dekoráció sem utolsó, kellemes a környezet, hogy a tréning közben legalább nézelődhessünk. És ha már a berendezés került szóba, két fürdőhelységében patyolattiszta zuhanyzók várják a kimerült, frissülni vágyó hölgyeket.

A hely aerobikot is biztosít, méghozzá kétszáz négyzetméteren. Mindegyik órafajtát érdemes kipróbálni, az izzasztó kick-boxtól egészen a jógaszerű pilatesig, ami egyedül itt van a városban.

A Lady Fit Vitálklub nevet viselő kurzuson résztvevőket állandó orvosi kontrollnak vetik alá, egyénre szabott edzéstervet kapnak természetesen személyi edzővel, fogyasztó masszázsban részesülnek, táplálkozási tanácsokat kapnak, és hogy a kényeztetés se maradjon ki, korlátlanul használhatják az infra,-finnszaunákat.

Hogy ne kelljen messzire menni egy jó kis arcpakoláshoz, kozmetikát is nyitottak az első emeleten.

Árlista
Áraik ugyan nem olcsók, de a jó szolgáltatásért fizetni kell.
Napi jegy kardioedzéssel, korlátlan szauna használattal: 1300Ft
Kardiobérlet szaunával havonta: 7600 Ft
Korlátlan aerobikóra látogatása naponta: 800 Ft
Csak szauna használata naponta: 600Ft
Aerobik havi bérlet szaunával: 5800 Ft
Aerobik éves bérlet szaunával havonta: 4600Ft
Aranybérlet(kardio, aerobik, szauna) havonta: 9400 Ft
Éves aranybérlet: 7400 Ft/ hó
Vitálklub havonta: 15000 Ft

Izmos pasik közt

A Domus üzlettömbben található (Szűrcsapó utca) Galaxy Fitnessklub (94/341-561) is jó pár lehetőséggel kecsegtet.
A földszint az aerobik termeké. Kipróbálhatjuk az aerobik minden fajtáját, és a spinninget, az álló kerékpáron való tekerést, amely vérkeringést serkent, jót tesz a szívnek, és nem utolsó sorban állóképesség-fejlesztő.
Ha már a különleges, táncos, koreográfiás mozgásoknál tartunk, az ügyesebbek nekifoghatnak a NIKE DANCE-nek is, melyben mindenki elsajátíthat egy egyéni, szexi mozgáskultúrát.

Az alsó szinten vannak a futó és taposó gépek is. Modernek, újak, s hogy ne legyen olyan unalmas az edzés, tv-t is nézhetünk. (Csak tudnám, miért gúnyolja egy ismerősöm a taposás közben tévét nézőket zombinak?)

Megunva a pulzusnövelő, intenzív gyakorlatokat, a felső szinten lévő erősítőgépeken formálhatjuk kedvünkre idomainkat. A kialakítás nem éppen „nőies”, de a cél érdekében ajánlott kipróbálni. Az itt edző pasik pedig kifejezetten segítőkészek. Mellettük pedig két fallabda teremben is üthetjük a gumilabdát, vagy kosarazhatunk.

Ha pedig valaki tanácstalan, személyi edző, és edzésterv áll rendelkezésére.
Kiegészítésként itt is található normál és infraszauna és szolárium is.

Az edzőközponthoz közvetlenül kapcsolódik egy kávézó pizzéria. Vigyázat, nagy a csábítás, hogy visszaszedjük a leadott kalóriákat!

Árlista:
Kardio napi jegy: 900 Ft
Diák napi jegy: 650Ft
Kardio havi bérlet: 7500Ft
Kardio tíz alkalom: 7200Ft
Kardio diák havi bérlet: 4900Ft (24 éves korig vehető igénybe)
Kardio éves bérlet: 5000Ft/hó
Aerobik napi jegy: 700Ft
Aerobik öt alkalom: 3000Ft
Aerobik tíz alkalom: 5600Ft
Spinning napi jegy: 800Ft
Spinning öt alkalom: 3500Ft
Spinning tíz alkalom: 5400Ft

Táncra fel!

Szombathely egyik büszkeségének, a Modern Táncok Világbajnokságára kijutott Energy Fittness (94/325-093) csapatának az otthonában is próbálkozhatunk a fogyókúrával. (11-es Huszár út 118.) A statisztikák szerint az odajáróknak elég magas százaléka járt már sikerrel, ami önmagáért beszél. Dietetikusuk, személyi edzőjük, és hathetes kurzusaik vannak tanácsadásokkal, kardió, és aerobik mozgásokkal.

Árlista:
Kardio napi jegy: 800Ft
Női kardio havi bérlet: 5800Ft
Férfi kardio havi bérlet: 6200Ft
Tíz alkalmas bérlet(két hónapig): 6000Ft
Diák kardio havi bérlet: 5200Ft
Páros havi bérlet(férfi + nő): 9900Ft
Aerobik napi jegy: 700Ft
Tíz alkalom aerobik (két hónapig): 5000Ft
Spinning napi jegy: 800Ft
Spinning tíz alkalom: 5900Ft
Öt perc szolárium: 400Ft
Tíz alkalom szolárium: 3600Ft

Király Gábor ajánlata

A csapatjátékok rajongói kedvükre edzhetnek a Király Sportlétesítmény (94/500-369) falai közt (Külső Nárai u. 999.) Főépületükben jól érezheti magát játékos és szurkoló egyaránt. Hogy az egész család együtt izgulhassa végig a meccseket, egy 804 fő befogadására képes nézőteret hoztak létre. A mérkőzés után pedig a Sportpresszóban beszélhetik meg kedvenceik helyzeteit.
A labdarúgás szerelmeseinek éjszakánként sem kell lemondani az edzésekről, a kivilágított pályát bérmentesen használhatják.

A palettáról a tenisz sem maradhatott le, szeretettel várnak egyesületeket, párokat, kicsiket, nagyokat, kezdőket és profikat. A teljes képből nem hiányozhat a kosárlabda sem, a fanatikusok 0-24 óráig dobálhatják a ziccereket, és a hárompontosokat, méghozzá ingyen!

A sportpresszóban lévő kétsávos automata tekepályáinkon egész évben guríthatnak a népszerű szabadidősport kedvelői. Bajnoki és kupaküzdelmek egyaránt lebonyolíthatóak, a kellemes környezetben, mely egy 26 fős mobil-lelátóval is kiegészíthető!

Árlista:
Nagy füves focipálya: 12000Ft/óra
Kis füves focipálya: 5000Ft/óra
Kis salakos focipálya: 3500Ft/óra
Teniszpálya: 650Ft/óra
Tekepálya: 500Ft/óra
Kardio napi jegy: 300Ft
Kardio havi bérlet: 2600Ft

Egy bevállt iparos

A Bagolyvár közelében, a Géfin Gyula utcában helyezkedik el az Öntöde Sportcentrum. Az egykori öntöde gyárépületét úgy alakították át, hogy megőrizzék a gyár eredeti hangulatát. Sőt, még hatalmas fémüstökkel is találkozhatunk egy-egy erőgép szomszédságában.

A földszint található a kávézó, két fallabda pályával és a konditeremmel. Ez utóbbi 450 m2 alapterületen, hat külön teremben, 60 különböző erőfejlesztő és digitális kijelzésű kardiógéppel (kerékpár, taposó, futó, crosstrainer-sífutó) segíti vendégeinket kondíciójuk fejlesztésében és az esetleges többletkilók ledolgozásában. Ha pedig szerencsénk van, találkozhatunk a Falco kosarasaival, akik szintén itt szoktak erősíteni.
Az emelet itt az aerobik és spinning termeké és a sajátos hangulatú, nagyméterű, merülő medencés szaunáé. Itt is választhatunk különféle masszázsokat és barnulhatunk soláriumban.

Bármikor kérhetik személyi edző segítségét, aki szakszerű, hasznos tanácsokat ad mind az edzés, mind a diétázás ügyeiben.

A sportcentrumnak saját honlapja is van, úgyhogy csak néhány árat sorolunk fel, a többi ott megnézhető.

Konditerem árlista:
10 alkalmas bérlet: 6 800 Ft
BDF diákigazolvánnyal havi bérlet: 4 500 Ft
Éves bérlet: 63 000 Ft
Éves szerződés: 5 800 Ft
Féléves bérlet: 32 000 Ft
Havi diák: 5 500 Ft
Havi felnőtt: 6 300 Ft
Napijegy: 800 Ft

Nos, Hölgyeim, Önöké a választás! Csak egy határozott lépés kell indulásnak egy kis fanatizmussal vegyítve, és higgyék el, meglesz az eredménye! Ha gondolják, vigyék magukkal a pasikat is, ők is úszógumit szoktak ereszteni ilyenkor tájt. A mi tanácsunk csak annyi: a koplalást felejtsék el, mert az inkább legyengít, és mozogjanak sokat, hiszen tudják, ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport