Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fazekasék nyugalomra intenek

Hétvégén rendezik a kalapács világdöntőt Szombathelyen. Honlapunk úgy értesült Annus Adrián és Fazekas Róbert szimpatizánsai demonstrációra készülnek ezzel jelezve, hogy nem értenek egyet azzal, hogy a két dobóatlétát megfosztották Athénban szerzett olimpiai aranyérmétől. Annus Adrián és Fazekas Róbert nyugalomra int.

A mi csalódottságunknál talán csak a szimpatizánsaink felháborodása nagyobb – mondta megkeresésünkre Fazekas Róbert. Amikor hazaértem Athénből annak ellenére, hogy megfosztottak aranyérmemtől többezres tömeg fogadott a város Fő terén, egész nap csen a telefonom sms-eket kapok, levelek ezrei érkeznek az ország és a világ minden pontjáról a melyekben a sportbarátok biztosítanak támogatásukról, és arra kérnek mihamarabb felejtsem el az olimpián történteket és térjek vissza a dobókörbe, mert ott tudok igazán csattanós választ adni az ellenem felhozott vádakra.

Tudomásomra jutott az is,hogy a szimpatizánsok egy kemény magja a kalapács világdöntőt akarja felhasználni arra, hogy mellettem demonstráljon. Arra kérek és kérem a nyilvánosságon keresztül a szurkolóimat, hogy ne gerjesszék az indulatokat! A kalapács világdöntő az atlétika nagy ünnepe nem szabad ezt egyéni célokra felhasználni. Az athéni olimpiai aranyérmemet demonstráció úgysem adja vissza, majd a Sportdöntő bíróság igazságot tesz. Ha szervezet elmarasztal a döntést tudomásul veszem. A világdöntőn egyébként ott leszek, és ha kell személyesen akadályozom meg, hogy bármiféle rendbontás legyen, de bízom szurkolóim józan ítéletébe akik ha kilátogatnak a versenyre azt azért teszik,hogy szorítsanak annak a nyolc nagyszerű sportembernek akik a dobó körből küzdenek a méterekkel.

A kalapácsvető Annus Adrián azt mondta érdeklődésünkre, hogy ha kell személyesen garantálja Koji Murofushi biztonságát. Szombathelyen ugyanis az a hír járja, hogy a japán atléta fél a magyar szurkolóktól ezért nem vesz részt a viadalon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra