Birkózó Junior Európa-bajnokság Szombathelyen

Mint Hegedűs Csaba elmondta, a küzdelmek július 4-től 9-ig tartanak. Jutalmat kapott Hatos Gábor, Eb. harmadik helyezett birkózónk is.

Birkózó Junior Európa-bajnokságot rendeznek Szombathelyen július 4-től 9-ig. Ezt dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján, miután jutalmat adtak át Hatos Gábor birkózónak a moszkvai Európa-bajnokságon szabadfogásban elért harmadik helyezéséért.

A 20 éves korosztály kötött- és szabadfogású Junior Európa-bajnokságára több mint 800 versenyzőt, valamint összesen 4-5 000 vendéget várnak a város új sportcsarnokába. Dr. Hegedűs Csaba lehetségesnek tart legalább 5 érmet a szabadfogású, és 3-at a kötöttfogású versenyen. Hatos Gábort pedig egyenesen a “74 kg-os szabadfogású mezőny olimpiai várományosának” nevezte.

“Van muníciónk és kapcsolatrendszerünk a rendezvények lebonyolításához”

Hatos Gábor edzője, id. Veréb István úgy fogalmazott, hogy július 4. és 9. között városunk lesz a birkózás központja, és örömmel fogadta, hogy “Szombathely egy olyan várossá próbál alakulni, amelyben a sport kitűnő helyet fog kapni”. Ezt dr. Ipkovich György is megerősítette, majd hozzátette, most már “van muníciónk és kapcsolatrendszerünk a rendezvények lebonyolításához”. Végül elmondta, a 4-5 000 ideérkező vendég jelenléte várhatóan az idegenforgalomnak is jót fog tenni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport