Éjszakai gyalogtúra végzősöknek

Egy szombathelyi szerenád hiteles története, képekben elmesélve.

A „tanári faj” jellemzői: ragadozó, általában nappal, a délelőtti és a kora délutáni órákban vadászik, prédája a felkészületlen diák, élőhelye a város nyugodtabb, csendesebb pereme. Expedíciónk célja felkutatni, énekhangunkkal jó kedvre deríteni őket.
Kezdetnek a belvároshoz közelebb merészkedő példányokat kaptuk el. A rögtönzött énekkórus meglepően jól szerepelt, nem is maradt jutalom nélkül, hamuba sült pogácsa, nápolyi, félédes vörös, száraz fehér, minden mi szem szájnak ingere. Tömegközlekedve jutottunk el Oladra, ahol a domb tetején cserkésztük be következő „áldozatunkat”, repertoárunk is bővült, már a Micimackó is a szerenád nóták sorába lépett. A kapott boros üveg szájhagyomány útján terjedt, a szerpentin aljára már csak visszaváltani lehetett volna.

Oladi hegy és sivatag

Következő célpont Herény. A megfáradt társaság nagy része a buszra szavazott, de lelkes üvegszorongatók és az osztályfőnök unszolására a séta diadalmaskodott. Kis csalással szántáson, majd árkon-bokron átgázolva jutottunk el az elkerülőre, ahonnét már Herény fényei is látszottak. Családias környezetben telt el a következő óra, pár nóta után megtöltöttünk a nappalit és a konyhát. Az élménybeszámolókon az oladi domb már heggyé nőtt, a kis szántásból oladi sivatag lett, az útmenti árokból pedig szakadék.

Lomtalanítás, avagy szerenád kellékek olcsón

Következő állomásunkhoz, Gencs határába volt aki a lomtalanításból begyűjtött irodai kerekes széken jutott el. Visszafele se volt kevésbé izgalmas utunk, hogy kocsival minél kevesebbet kelljen fordulni, néhányan a csomagtartóban utaztak. Aztán a Fő téren - újra gyalogszerrel - kipróbáltuk, milyen is lehet, amikor az ember lába beszorul az úthenger alá. Kis éjszakai lakmározással és kedves régi videókkal zárult afrikai szafarira emlékeztető éjszakai túránk.

Sadness

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria