Körmend a legjobb négy között...

Megyénk első számú kosárlabda csapata 2 év "pihenés" után ismét a magyar bajnokság legjobb négy csapata között próbálhat szerencsét.

A kisváros klubja 2003-ban jutott utoljára a legjobb négy közé, akkor teljesült az álom, megszerezték 3. bajnoki címüket.

Az idei rájátszást negyedik helyről kezdték, így a négy-közé jutásért a Kecskemét gárdáját kellett 3-szor megverni. Ez a bravúr a negyedik meccsen sikerült, a csapat idegenben győzött 89-90-re.

Nézd meg képeinket!

A gárdáknak mind a négy alkalommal nagyon szoros mérkőzéseken kellett helytállniuk. Az első meccsen az otthon játszó vasiak 5 pontos 85-80 arányú győzelmet arattak. Ezt leszámítva minden meccs másodperceken múlott. A második mérkőzésen 1 ponttal az Univer KSE, a harmadikon hosszabbításban ismét a Körmend csapata nyert 2 ponttal, ekkor az állás 2-1 volt a vasiak javára a 4. mérkőzésre a Kecskeméti szurkolók szórólapokat osztogattak, melyen a 2-2 felirat szerepelt, ám a körmendieket ez nem túlzottan érdekelte, szép játékkal nehéz meccsen 1 pontos idegenbeli győzelemmel jutottak a négy közé.

A döntőbe jutáshoz még egy ellenfélen kell átverekednie magát a kisváros gárdájának. Az ellenfél kiléte még bizonytalan. A Paks-Szolnok 2-2 re áll. A 3 győzelemig tartó sorozat jobbik csapata csap össze majd a Rába-parti egyesülettel.

A vasiakat elkísérő drukkerek órákon át várták a csapatot a kecskeméti csarnok előtt. Jó egy órán keresztül ünnepelték kedvenceiket, akik 2003 után ismét a Magyar Bajnokság legjobb 4 csapata közt szerepelhetnek.

Még egy kis számadat a végére. A utolsó meccs pontdobó-listája: LOPATKA 18/9, TRUMMER 18/12, Mujanovics 11/9, T. ARCHIE 7, FERENCZ 15/9, Érsek 1, HUNTER 15/3, Vavra 5, Kutasi

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport