A görhoki most már hivatalosan is Szombathelyre költözött

Megnyílt Szombathely és Magyarország első, szabvány szerint épített görhoki pályája az OMK udvarán.

Az megnyitón köszöntőt mondott Feiszt György, Szombathely alpolgármestere, valamint Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára.

Az ötletgazdák, Sulyokné Madrász Kinga, a Simon István Utcai Általános Iskola igazgatója és Karvanits Gábor voltak. Az eredeti elképzelés, ami Sulyokné Madarász Kingáé, egy gyorskorcsolyapálya volt, de sajnos az anyagiak közbeszóltak, így Karvanits Gábor terve valósult meg. 2004 nyarán kezdtek hozzá a tízmillió forintos beruházásnak, de a létesítmény még most sincs egészen kész. A kiszolgáló épületeket és a világítást az idén akarják kiépíteni, és gondolkoznak egy tetőszerkezetben is, ami megvéd minket ettől a nem mindennapi időjárástól.

Szponzoraiknak nagyon hálásak, így többek között Feiszt Györgynek, és különböző alapítványoknak. A pályát a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub üzemelteti és tartja karban.

Az árakról még korai említést tenni, sokan, többnyire szervezetek használják majd rendszeresen a pályát, de amikor nem foglalt, egyénileg bárki ingyen bemehet, gyakorolhat, vagy gurulhat néhány kört, ha ahhoz van kedve. (Egyébként a görhokit hasonló szabályok szerint játsszák, mint a jéghokit.)

A sportág jövője pedig hazánkban nem lehet kétséges, mivel ez éven Magyarország rendezi meg az Inline Világbajnokságot, és ha addigra sikerül egy műanyag borítást is felszerelni a placcra, ez lesz Magyarország egyetlen olyan görhoki pályája, ami megfelel a világbajnokság elvárásainak.

Szaltó a Vargarénában.


Régóta gond már Szombathelyen, hogy nincs egy gördeszka parkja, ezért a fiatalok féllegális helyeken, többek között a Március 15. téren gyakorolnak. Régebben az ottani szobrot sem kímélték.

Több évet harcolt Joós Tamás, a központ egykori igazgatója is egy oladi deszkásparkért. Ha az nem is, ez most megvalósult.

Még egy helyen gyakorolhatnak a görkorikos Szombathelyen, legalábbis az ugrálók. A Puskás Tivadar Szakközépiskola udvarán található Puskás Skate Park, vagy ismertebb nevén a Vargaréna. Bár elsősorban az egyesületi tagok használhatják, némi díjazás fejében mások is ugrálhatnak itt.

Fotó: Lovagi Milán

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport