Szlovákia ellen a világbajnoki részvétel a tét

Szombaton 18 órától Az Arena Savaria-ban világbajnoki selejtező mérkőzésen, Szlovákia ellen lép pályára a magyar férfi kézilabda válogatott.
Hosszú bajnoki szezon után álltunk össze, s bár a csapatban mindenki játékra kész, játékosaimat fizikailag és pszichésen is igénybe vette a kiélezett küzdelem – kezdte mondandóját Skaliczky László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Arena Savaria-ban tartott sajtótájékoztatón.

Az előző mérkőzésen jó ritmusban, motiváltan és taktikusan kézilabdáztunk, Szlovákiában sikerült átlendülnünk a kritikus pillanatokon: ezek a szombati mérkőzésen is fontosak lesznek. Talán lefutottnak tűnhet a párharc, ám fontos kihívás a magyar férfi kézilabda válogatott számára, hogy a legutóbbi, gyengén sikerült Európa bajnoki szereplés után jó nyomokat hagyjon a hazai és nemzetközi közvéleményben. Néhány játékosom megfázással küszködik, ennek ellenére remélhetőleg a legjobb összetételű csapatot küldhetem pályára a világbajnoki selejtező szombati visszavágóján – értékelt az edző.

A mérkőzésre szóló jegyek jól fogynak, ám még kaphatóak, ugyanis a szlovák szurkolók az első meccs eredményének tudatában visszamondták több száz jegyre vonatkozó korábbi foglalásukat. Így akik még nem rendelkeznek belépővel, pénteken 16 és 18 óra között, szombaton pedig 14 órától még megválthatják jegyeiket.

Hova tűnt Pérez Carlos?

A magyar válogatott kubai származású, világklasszis átlövője nem szerepelt az első, Vágbesztercén rendezett mérkőzésen, s a szombatra nevezett válogatott keretben sem találhatjuk meg.

A Magyar Kupa elődöntőjében lábujjrepedést szenvedett játékossal kapcsolatban Skaliczky mester adott felvilágosítást: Pérez Carlos játéka roppant fontos kérdés a magyar kézilabdában, hiszen ő a válogatott mellett klubjában, az MKB Veszprémben is kulcsjátékos. Minden ellenfél elsősorban Pérez játékát akarja semlegesíteni, s ő egyre nehezebben dolgozza fel az ebből fakadó sérüléseket.

Nagy vele szemben a közvélemény elvárása, ám remélhetőleg a világbajnokságig sikerül megnyernünk őt a csapat számára. Fontos lenne, hogy a világbajnokság után az idősebb játékosok átadhassák a stafétát és a tapasztalatot a fiataloknak, így Pérez helyéért például idővel Putics Barna szállhat harcba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport