Erőn felül teljesítve nyert a magyar férfi röplabda-válogatott

Összeszedett játékkal, 3:1-es szett aránnyal győzték le férfi röplabdázóink Csehország  csapatát az Arena...

Meglepően kevés, mintegy 300 néző előtt kezdte soron következő Eb-selejtező mérkőzését a magyar és a cseh válogatott, és a váratlan eseményeknek – szerencsére – még koránt sem volt vége. A magyar csapat mindjárt az első nyitásból – Koch Róbert révén – megszerezte a vezetést, s bár a – mintegy száz sportszerű, hangosan szurkoló drukker támogatását élvező –  csehek végig a mieink sarkában voltak, az első szett végén a magyarok örülhettek. (25:18)

A kemény tempót diktáló magyar csapat számára a második felvonásban sem volt megállás. A továbbra is igen szoros meccs terhét fejben is jól bírták a fiúk, a magyar válogatottat még a cseh edző folyamatos időkérései sem zökkentették ki. Nagy Péter és Szekeres Tamás nyitásai ellenállhatatlanok voltak a meccs ezen időszakában, és a csapat nyitásfogadásai, blokkjai is szemet gyönyörködtetően sikerültek. Végül Mészáros Dömötör pontszerzése után 25:19-re nyertük a második szettet, s a magyar szurkolók már-már elkönyvelhették: ezt a meccset 3:0-ra nyeri a csapat.

A harmadik játékrész jól indult, egy perc után még 2:1-re vezettünk. Ekkor viszont erőt vettek magukon a már-már kellemetlen helyzetbe kerülő vendégek, és tíz perc alatt hatpontos előnyre tettek szert. (11:17) A csehek nagyon elkapták a fonalat, ezért néhány perc múltán úgy tűnt, könnyedén szerezik meg első nyertes szettjüket a meccsen. Újabb ötpercnyi játék, valamint Mészáros és Szekeres kiváló nyitásai után azonban máris 20:22 állt az eredményjelzőn, vagyis a mieink előtt még a mérkőzés megnyerésének lehetősége is felcsillant. A fegyelmezett, ám kissé peches magyar csapat végül kiengedte keze közül a lehetőséget, így a játszma végén – hosszabbítás után – a csehek örülhettek. (26:28)

A játszma végéig állandósult a cseh előny

A negyedik szett elején úgy látszott, hogy a mienk még komoly bajba is kerülhetnek, hiszen három perc leforgása alatt a csehek 1-5-re elhúztak. A játszma végéig állandósult a cseh előny, ám egy vitatható sáncolás után sikerült felzárkóznia, s látótávolságon belül kerülnie a csapatnak, majd az egyenlítés is sikerült. (20:20) Ekkor már megérezte a bravúr lehetőségét a magyar válogatott: Bánhegyi István és Szekeres Tamás nyitásaival meglepte ellenfelét, így nem csak a negyedik játékrészt (25:23), de 3:1-es szett aránnyal az egész mérkőzést is megnyerte.

A magyar válogatott legutóbbi mérkőzéséhez képest nagyon sokat javult a nyitások és nyitásfogadások kivitelezésében, ezért megérdemelten nyerte meg ezt a nagyon fontos Európai bajnoki selejtezőt a kiváló játékosokból álló Csehország ellen.

Magyarország – Csehország: 3:1 (25:18, 25:19, 26:28, 25:23)

Fotós: Unger Tamás

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport