Szombathely ezúttal a birkózók fellegvára

Vasárnapig az Aréna Savariában rendezik a junior kötött és szabadfogású valamint a női birkózó EB-t...

Színpompás megnyitón stílszerűen légiósok felügyelték a rendet. Megnyitó beszédet mondott Dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere és Dr. Hegedüs Csaba városunk díszpolgára, a századik olimpiai aranyérem birtokosa, és a nemzetközi birkózó szövetség elnöke, Raphael Martinetti is.

Szombathely nagyszerű házigazdája lesz ennek a versenynek. - mondta Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. - Büszke vagyok arra,hogy sikerült ezt a versenyt Szombathelyre hozni. Voltak előzmények, hiszen két év  itt rendezzük a Magyar Nagydíjat. Az egyik alkalommal itt járt a nemzetközi szövetség egyik prominens személyisége, és megígérte, ha elkészül itt a csarnok, a város házigazdája lehet egy rangos viadalnak. Az igéretet tettek követték, és most hat napig Vas megyében rendezik a junior kötött és szabadfogású, valamint a női birkózó Európa-bajnokságot.

Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász is részt vett megnyitón

"Hegedűs Csaba a barátom, és az Ő személyének köszönhetően régóta figyelemmel követem a birkózó sport eseményeit. Az Európa-bajnokságnak fantasztikus otthona ez a sportcsarnok. Jó versenyek lesznek , hazai sikerekkel." - nyilatkozta Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász.

Magyar sikernek már az első napon tapsolhattunk

Bóna Dániel 96 kilogrammosok mezőnyében ezüstérmet szerzett. A fiatal tehetséges sportoló a fináléig magabiztos versenyzéssel menetelt, ott azonban az orosz Gogoljev esélyt sem adott a mi birkózónknak. Bóna a dobogó második fokára állhatott fel.

A hétvégén a nők veszik birtokukba az Arena Savariat

A két szombathelyi fiú a Haladás VSE két kiválósága, Ifj. Veréb István és Kántor Gábor már a selejtezőben elbúcsúzott.

Az Eb második napján szerényebben szerepelt a szombathelyi Veréb István, a szakmai munkája mellett készülő szabadfogású válogatott. Érem és pont nélkül maradtunk. Javításra legközelebb Guatemalai világbajnokságon lesz lehetőség.

Az Európa-bajnokság küzdelmei ma és holnap a kötöttfogásúak versenyével folytatódnak, hétvégén a nők veszik birtokukba az Arena Savariat.

A selejtezők reggel kilenckor kezdődnek, a résztvevőknek 17 órától szoríthatunk, bronzmérkőzések 17 óra 45 perckor lesznek, a döntőket háromnegyed héttől rendezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport