A megye sportélete a politika befolyása alá került

A sportvezetők összejövetelének célja az utóbbi öt év értékelése volt, ám a fő témát mégis az egyik megyei politikus korábbi nyilatkozata szolgáltatta…

Hétfő délelőtt Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés sporttanácsnoka, Gadányi Károly, a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsának elnöke, valamint Varga Zoltán, a Vas Megyei Sportigazgatóság vezetője részvételével tartottak sajtótájékoztatót a Vas Megyei Sportigazgatóság Klubtermében. Az összejövetel célja az utóbbi öt év értékelése volt, ám a fő témát mégis az egyik megyei politikus korábbi nyilatkozata szolgáltatta.

A sajtótájékoztatón a Vas megyei sportvezetők beszámoltak az elmúlt öt év szakmai, illetve gazdasági eredményeiről, s egyúttal bejelentették: az intézmény első embere és több munkatársa is elismerésben részesült. Marton Ferencék kiemelték, hogy az intézmény minden dolgozója rendelkezik a munkaköréhez szükséges végzettséggel, ám a hétvégéken sokuk mégis társadalmi munkában, szabadnap igénybevétele nélkül dolgozik egyes megyei sportrendezvényeken. Plusz teher emellett a gazdasági csoportnak az a mintegy 30 ezer számla és pénzügyi dokumentáció, amelyek kezelése nem az igazgatóság, hanem a sportági szövetségek feladata lenne.
A közelmúltban elvégzett munka kiértékelése után a sportvezetők aggodalmuknak adtak hangot, miszerint a megye sportélete a politika befolyása alá került. A sporthivatal vezetői úgy érzik, hogy Beleznay László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökének a Nyugat, illetve a megyei napilap által is közzétett, „kellően meg nem indokolt” véleménye mellett az ő elképzeléseikre senki sem volt kíváncsi. Beleznay korábban felvetette, hogy a Vas Megyei Sportigazgatóság és a Sportági Szakszövetségek Tanácsa közötti pénzügyi tranzakciók miatt Varga Zoltánnak, a Vas Megyei Sportigazgatóság vezetőjének tulajdonképpen „teljhatalma lesz az egész pénz felett”. A politikus szerint a sportigazgatóság megszüntetése a kusza helyzet megoldása mellett évi 30-40 millió forintos megtakarítást is jelentene a megyének.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport