Olvasóink szerint sportember nem bólint más mellehúsába

Így ítélték meg Zinedine Zidane emlékezetes beleállós biccentését …

Már a döntő másnapján megjelentek az interneten a felejthetetlen mellfejesből kihozott paródiák, úgy is mint a kisbolygót koponyájával szétrobbantó Zidane, a fejeléstől lángba boruló Materazzi, MC Hammer és Chuck Norris beemelése a történetbe, a PC-re adaptált mellbebólintó-játék – a legutóbbi poén pedig a francia klasszis sportszerűtlen megmozdulását Fidel Castro eltaknyolásával összetákoló videó. Magával az esettel lapunk is foglalkozott, legutóbb pedig szavazásra bocsátottuk a kérdést: mit gondolnak olvasóink a döntő száztizedik percének sportszerűtlenségéről?

Voksoló olvasóink – 288- an voltak – több mint fele, 139 (48%) elítélte a gall vezér cselekedetét, mondván: „Sportember ilyet nem tesz, ettől sportember.”

Negyedük, 80 fő (28%) azonban képben lehet Materazzi agresszivitástól egyáltalán nem mentes pályafutásával, hiszen egyetértenek azzal az opcióval, hogy az olasz egy „szemét antifocista, hótziher megérdemelte.”

31-an (11%) gondolták úgy, hogy nem kell véresen komolyan venni az esetet, hiszen Zidane is csak egy ember, a maradék két lehetőségre pedig egálban érkeztek a szavazatok: 21-en (7%) vélekedtek aképpen, hogy nincs mit csodálkozni, Zizou idegrendszere nem először akad ki, és hasonló arányban azt, hogy „ha a férfiúi méltóság megkövetelné, én is így tennék.”

Miként vélekedsz Zidane megmozdulásáról a döntőn?
Sportember ilyet nem tesz. Ettől sportember. 139
Sportembernél is megesik, hiszen ő is csak ember. 31
Zizou nem egy békés alkat, és az idegrendszere sem először akad ki. 21
Materazzi egy szemét antifocista, hótziher megérdemelte. 80
Ha a férfiúi méltóság megkövetelné, én is így tennék. 17

Következő szavazásunkban a sporttól elszakadva a fiatalos hevületű kulturálódási formulák felé rángatjuk a gyeplőt, és azt kérdezzük, olvasóink milyen zenei fesztiválokat vállalnak-vállaltak be idén nyáron. Görgessenek címlapunk aljára a szavazáshoz!

Vonatkozó cikkünk:
Zidane a vb legjobbja - Bólints Zizou!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport