HALADÁS MARKETING KFT

Tervek és Üzleti ajánlat

2006. június 8-án megalakult a Haladás Marketing Kft., kizárólag abból az okból, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. alkalmazásában álló labdarúgókat anyagi és egyéb nem anyagi (felszerelés, étkezés, kiegészítők...) támogatásban részesítse. A cél, hogy Szombathely város és Vas megye futballszerető polgárai elvárásainak megfelelően egy olyan csapat és közeg alakuljon ki, amely rövid távon belül NB I-be jut és hosszú távon az NB I-ben biztosítja a szurkolók szórakoztatását.

A Haladás Marketing Kft. megalakulását elősegítette, hogy mind Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, mind a Szombathelyi Haladás Kft. vezetősége támogatásáról biztosította, és elfogadta a Haladás Marketing Kft. terveit.
A Haladás Marketing Kft. megalakulásának alapvető feltétele volt, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. 5%-os tulajdonrészét birtokolhassa (teljes vagyoni és nem vagyoni tulajdonnal együtt).
A döntési jog Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatáé, azonban fontos, hogy a Szombathelyi Haladás Kft.-t bármely módon érintő kérdésekben, kérdésekről a Haladás Marketing Kft.-nek tudomása, beleszólási - döntési joga legyen.
A pénzügyi átláthatóság és ellenőrzési lehetőség közös igény, ezért a Haladás Marketing Kft. a Szombathelyi Haladás Kft. gazdálkodását ellenőrizheti, a felügyelő bizottságba a Haladás Marketing Kft. egy tagot delegál.
A Haladás Marketing Kft.-nek a jelenlegi 100%-os tulajdonos Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata igazolta, hogy a Haladás Kft.-nek a játékosok, a Liga, egyéb jogi és nem jogi személyek felé semmiféle tartozása nincs.
Közös cél az NB I-es bajnokság, ehhez a tulajdonosoknak, a Kft.-nek hatékony munkát kell végezni.

A Haladás Marketing Kft. sportszakmai tervei:

 1. A Szombathelyi Haladás Kft. által kidolgozott premizálási rendszert biztosítja (kizárólag az első három hely esetén, vagy ha az első helyezettől 5 ponton belül van a csapat, jár prémium), kiegészítve a saját ötleteivel (3 gól felett többletek, nézőszám növekedés esetén többletek).
 2. Bérletrendszer, belépőjegyrendszer teljes megreformálása.
  A bérlet igényes, névre szóló legyen, jogosítsa fel tulajdonosát szponzorok által biztosított kedvezményekre.
 3. Nézőszám többlépcsős kontrollja, visszaélések megelőzése miatt.
 4. Heti akár többszöri, tulajdonosok, főtámogatók közötti megbeszélések.
 5. A stadion alatti, illetve állórész alatti 2-2 WC teljes körű felújítása (HVSE vállalta ennek megvalósítását).
 6. Hazai illetve vendégöltöző modernizálása (hőszigetelt álmennyezet, ablakok, fűtésrendszer, melegvíz-biztosítás, burkolások, festések, vizesblokkok cseréje). A költségek egy részét a Szombathelyi Haladás Kft., kb. 4.500.000,- Ft-ot pedig a Haladás Marketing Kft. biztosítja.
 7. Büfé rendszer átalakítása.
  Eddig kizárólagosságot élvező büfével újratárgyalás, sör-árusítás, mozgóbüfé-kialakítás, a többletbevételek csapatra fordítása.
  Mérkőzések után igényes fogadások rendezése, akár VIP támogatóknak is.
 8. Egységes szerelések, felszerelések bevezetése.
  Több garnitúra szerelés, melegítő, kabát biztosítása, szurkolóknak mez, ajándékvásárlási lehetőséggel.
  Cipők és ennek tartozékainak beszerzése (Szombathelyi Haladás Kft. vállalta).
 9. Heti többszöri előírt étkezés, vitaminok, táplálék-kiegészítők biztosítása.
 10. Közönség visszacsalogatása: a megyén belüli klubok közötti béke megteremtése, egészséges játékos-mozgás megvalósítása. Hírverő mérkőzések lekötése vidéken, vidéki nézők visszacsalogatása mérkőzésekre, akciókkal.
  Mérkőzés alatt, előtt programok szervezése.
  Egyeztetés megye más csapataival, mérkőzéskezdések ne essenek egybe.
 11. Minden támogató reklámot, reklámfelületet kell, hogy kapjon a stadionon belül reklámtáblán vagy a mezeken, jegyen, bérleten a támogatás nagyságától függően.
  Főtámogatóknak szponzori fal készítése, mérkőzések előtt, alatt csak ez előtt lehet nyilatkozni, fényképeket készíteni.
  Kis pénzű támogatók névre szóló széket vehessenek a tribünön, ezzel támogatva a csapatot.
  Hangosbemondó a mérkőzés előtt, a szünetben olvassa be a támogatókat.
  Hangosbemondó egyéb csapathoz kapcsolódó információkat mondjon folyamatosan.
  Interneten támogatói oldal felállítása, mérkőzésre újság nyomtatása.
 12. Lehetőség biztosítása, hogy szurkolók, támogatók a csapattal találkozhassanak, mérkőzések után lehetőséget kell adni a szurkolóknak dedikálásra.
 13. Nagy városi, megyei cégek (EPCOS, JABIL, DELPHI, LUK, FLEXTRONICS...) akik pénzt nem adnak (!) a dolgozók támogatására székeket vehessenek.
 14. Haladás Marketing Kft. a mindennapi szakmai munkába nem szól bele, de a számonkérés (eredménytelenség esetén) lehetőségét fenntartja.
  Haladás Marketing Kft. a Szombathelyi Haladás Kft. vezetőjével egyeztetve kéri a heti többszöri külön edzést, technikai, taktikai, gyorsasági fejlesztésre, ezeken az edzői karnak, játékosoknak részt kellene venni.

A Haladás Marketing Kft. szerint a labdarúgás egyfajta szerelem, de sokak számára elsősorban üzlet. Mint minden üzlet, úgy ez is kapcsolatrendszerre épül. A kapcsolatok és a bizalmi tőke nélkül nincs esély a korábban felsorolt sportszakmai program megvalósítására.
A Haladás Marketing Kft. lobbizik Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatánál -- sok vállalkozás a majdani munka reményében támogatja a Haladás Marketing Kft. -t, így fontos, hogy a városban induló komoly beruházásoknál a Haladás Marketing Kft. -t vagy a Haladás Kft.-t támogató cégek némi előnyt élvezzenek, továbbá a nagy városi vagy megyei cégek álljanak a futball mellé - a támogatás reményében.
A Haladás Marketing Kft. reméli, hogy a városon belül az oly fontos egység (politikai pártok között) megvalósul a cél – az NB I - érdekében, a szükséges többségi tulajdonosi döntések gyorsan megvalósulnak.
A Haladás Marketing Kft. egy lehetőséget kínál azon cégek, magánszemélyek részére, akik eddig bármilyen ok miatt nem adták meg a bizalmat a Szombathelyi Haladás Kft.-nek, de a labdarúgó csapat célját, az NB I-be jutást átlátható módon támogatni kívánják.
A Haladás Marketing Kft. azt a lehetőséget is megadja, hogy a befektetők, támogatók bármikor betekinthetnek a könyvelésbe, hogy igazolva lássák azt, hogy a pénzük kizárólag a labdarúgócsapat játékosainak támogatására fordítódott.
A Haladás Marketing Kft. vezetése fizetés és egyéb juttatás nélkül végzi feladatát.

A Haladás Marketing Kft. üzleti ajánlata:

 1. A jegy és bérletrendszer átalakítása: a minőségi, igényes kialakítású jegyre és bérletre a főtámogatók felkerülnek, ezért a jegy és bérlet vásárlók amennyiben a jegyet, bérletet felmutatják a támogatóknál, úgy esetleg kedvezményt kaphatnak a termékből, szolgáltatásból. Bérletre, jegyre felkerülés költsége külön megállapodás szerint történik.
 2. A bérletre, jegyre felkerülők szerepelnek a szponzori táblán is, mérkőzések alatt a nyilatkozatokat ez előtt teszik meg.
 3. Fix reklámtábla (vagy molinó) stadionban: 320.000,-Ft + áfa/év + bekerülési költség (5000,- Ft/m2).
 4. Reklámfelirat mezen, nadrágon: külön megállapodás szerint történik.
 5. Névadó vagy fő-mezszponzor: külön megállapodás szerint történik.
 6. Egyéb: mérkőzések alatt a hangosbemondó bemondja a támogatókat, szünetben termékbemutató, kezdőrúgás vásárlás lehetősége: külön megállapodás szerint történik.
 7. Fedett tribünön fix műanyag névre szóló VIP szék vásárlása: minimum 40.000,-Ft + áfa/szék.
 8. A 320.000,-Ft + áfa nagyságrendű hirdetéstől a támogató cégek a Nyugat.hu/Szombathelyi Haladás honlapján a Támogatók rovat alatt elérhetők lesznek, amennyiben internetes oldallal rendelkeznek.
 9. A 320.000,-Ft + áfa nagyságrendű hirdetéstől a támogató cégek az egyik helyi rádióban kedvező díjú hirdetési lehetőségeket kaphatnak.
 10. Szezon közben többször is a csapatról szóló újságot készítünk, melyet nagy példányszámban juttatunk el a lakossághoz, ebben kedvező hirdetési lehetőségeket biztosítunk.
 11. Mérkőzések után a támogatók a klub dísztermében fogadáson vehetnek részt, ahol találkozhatnak a csapat tagjaival, a többi támogatóval.

A 2005/2006-os szezonban 9 db országos, 30 db regionális televíziós mérkőzése volt a HALADÁS-nak, továbbá elektronikus és írott sajtóban is szerepel a labdarúgócsapat, ezért a támogatói reklámok eljutnak a lehetséges fogyasztókhoz.
A szponzorálás, reklámozás feltételeiről írásos szerződés születik, a díjról a Marketing kft. számlát állít ki.

Bízom abban, hogy terveink és üzleti ajánlatunk elnyeri tetszésüket, és rövidesen mint a labdarugó csapat támogatóját köszönthetjük!

Szombathely, 2006. június 19.

Tisztelettel:

Séllei Árpád
Haladás Marketing Kft

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport