Kis falu nagy fesztiválja

A szervezők nem fukarkodtak Magyarszecsődön, kedvünkre ehettünk, ingyen ugrálhattunk, és az összes program is ingyenbe volt.

A három nap alatt a kicsik ugrálhattak a légvárban, ehettünk babgulyást vagy erdélyi fűszeres grill kolbászt, és ezekért még fizetnünk sem kellett. Emellett volt kürtőskalács, igaz, borsos áron, ám hatalmas méretben. A Macikórházban bárki bekötethette a kezét, ezzel útjára is indult egy különös divat. Amerre néztem, mindenhol befáslizott karokat láttam. Kiállítások is várták a nagyérdeműt. A horgász kiállításon nem csupán preparált halfejekkel lehetett szemezni, igazi élő pontyok is tátogtak a kiállító teremnek berendezett sátor közepén. A cserkész kiállításon sípok, tábormakett, pólók, könyvek, faragott tálak és néhány kitömött bagoly nézett vissza ránk. Sok időt töltöttek a srácok a gólyalábon járás technikájának elsajátításával, és szintén nagy érdeklődése volt a paintballozásnak is.

Fesztivál a színpadon
Mindhárom nap számtalan előadást kínáltak: a kicsiket bábosok szórakoztatták, remek hangulatot produkált a folyton visszatérő négy vidám bajor is. Láthattuk az erdőbényei szászok hordókészítő mestereinek abroncstáncát a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes előadásában! Akadt színházi kitekintő, megnézhettünk néhány musical részletet a Homo Ludens előadásában. A szombat esti utcabál hangulatát tekintve kissé talán távol állt a báltól, de volt, aki az eső ellenére is lelkesen ugrált a felturbózott sramli dallamaira.

Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg
A vasárnap egyik legérdekesebb programja a Magyarszecsőd legerősebb embere viadal volt. A két nevező a fekvenyomás után a súlycipelésnél Gézával három főre bővült. Az összesen nyolcvan kilót az új fiú juttatta leghamarabb a célba. Az utolsó versenyszámban malomkövet kellett hajítani, itt is Géza bizonyult a legerősebbnek, több mint öt méterre hajította a 32 kilós követ. A szabályok értelmében azonban részt kellett vennie az első versenyszámban is ahhoz, hogy nevezhessen, így utólag pótolta a padon kihagyott kilókat. Itt annyira nem remekelt, de összesítettben ő vehette át a falu Toldi címét.

Sikítozás helyett tátott szájjal bámulás
A leglátványosabb és legtöbb embert vonzó esemény mégiscsak a körmendi tűzoltóság bemutatója volt. Egy lángoló autót kellett eloltaniuk, majd a lehetséges túlélők után kutatva konzervdobozként felnyitották azt. Ahogy felszállt az első füstgomolyag, senkit nem érdekelt a színpadon folyó aktuális műsor, az erősemberek eredményhirdetése, se a légvár, mindenki rohant az autó felé. A munka után a jól megérdemelt sörükkel oltották a tűzzel harcolók torkukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria