Gálázott a Tó fürdőn a férfi vízilabda-válogatott

Idén már második alkalommal látta vendégül Szombathely a magyar férfi vízilabda-válogatottat...

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, és a Tó fürdőn összesereglett mintegy 1500 érdeklődőt, így a magyar és a horvát válogatott összecsapását telt ház előtt, ragyogó napsütésben rendezhették meg.

Sok érdeklődő, viccelődő kapitány
A közönség ugyan kicsit megilletődöttnek tűnt a csapatok bevonulásánál, ám azért így is szólt a taps, rendesen. A kiváló hangulatot jellemezte, hogy a magyar szövetségi kapitány a meccs kezdete előtt nem bírta ki, hogy az egyik kamerát kezelő hölgynek oda ne szóljon valami csipkelődőt. Persze érezhető volt, hogy ettől ez még igen is komoly meccs lesz, hiszen a játékosok számára ezúttal a presztízs mellett a belgrádi Eb-re szóló repülőjegy is a tétek közt szerepelt.

Már a meccs elején jobbak vagyunk
A ráúszást a horvátok nyerik, majd Fodor Rajmund kiállítása után máris 0-1 áll az eredményjelzőn. Nem ilyen kezdésre számított a szombathelyi közönség, ám azért derekasan bíztatja az övéit, a fiúk pedig gyönyörű egyenlítő góllal hálálják meg a támogatást: Kiss Gergő Molnár Tamáshoz centerez, aki értékesíti a helyzetet (1-1).

A horvátok kapufát lőnek, majd kiderül, hogy az egyik, támadóidőt jelző óra nem működik, így a magyar kispadon vad stopperezésbe kezdenek. Nem tudni, hogy ez hozza-e meg a magyar lövőkedvet, mindenesetre előbb Madaras centerez kiválóan, majd Varga Dániel gyönyörű védekezése után Gór-Nagy pókhálózza ki a sarkot (3-1).

Szécsi aztán bemutatja, hogy a támadóidőből hátralevő másodpercek játékostársakkal történő közlése mellett a védéshez is kiválóan ért, hogy később Kiss Csaba egy szerencsés akció után találjon a horvát kapuba.
Kiss Gergő nem sokkal később felzárkózik névrokonához: előnyből értékesít egy kidolgozott helyzetet. Még elrontunk egy megúszást, aztán vége is az első negyednek. Sebaj, az első negyed végén 5-1 az állás, és még épp hogy csak elkezdtük.

Lekopírozzuk az első negyedet
A második nyolc percnek Kásás Tamás bombagólja (6-1) adja meg az alaphangot, hogy aztán még jobban felpörögjön a magyar henger: Steinmetz Ádám gyönyörű húzása, Madaras precíz ejtése és Varga Dániel büntetője után már nyolc góllal vezetünk (9-1).
Úgy tűnik, a meccs eleji góljukkal alaposan felhúzták ellenfelüket a horvátok, a mieink ugyanis kilencgólos sorozatot repesztenek.
A tíz aztán már nem jön össze, mert a horvátok is villannak: szép húzás végén 9-2-re „jönnek fel”. Erre aztán Kiss Gergő középre érkező labdájából Varga Dániel hamar válaszol (10-2), így a második negyedet az elsőhöz hasonlatosan 5-1 arányban nyerjük.

Kovács Ági a szombathelyi strandon
A szünetben megismerjük a tombola nyertesét, majd a közönség tombolása mellett bemutatják a meccs vendégét, a budapesti úszó Eb-n a közelmúltban három bronzot is szerző Kovács Ágnest.
Olimpiai bajnokunkkal villáminterjú készül, majd Ági közmegelégedésre bejelenti, hogy a 2008-as pekingi olimpiáig mindenképpen folytatja.

Javul a horvát védekezés, kiegyenlítődik a meccs
A mérkőzés második félidejét a horvátok gólja (10-3) nyitja. A sok kiállítással tarkított harmadik negyedben a gólok egyébként is a korábbiaknál jóval kiegyenlítettebben, váltakozva esnek. Ennek elsősorban a sokat javuló horvát védekezés az okozója, ami valószínűsíti, hogy a szünetben Rudic mester rendet tett a horvát játékosok fejében.

A kapunkba időközben beálló Jászberényi jól teljesít, ám Varga Dániel szabálytalansága miatt büntetőhöz jutnak a horvátok (13-6), így a küzdelmes harmadik játékrész végül 3-3-as döntetlennel zárul.

Jó védelmek, sok kihagyott helyzet
A meccs utolsó felvonásában is a védekezés dominál, látszik, hogy a játékosok tudják: itt már nem lehet hibázni, muszáj jó benyomást tenni Kemény Dénes szövetségi kapitányra. Ezért aztán a vége kicsit gólszegényre sikeredik, ám a férfias – néha durva – védekezés sok kiállítást hoz, így most sem unatkozik az egyre lelkesebb közönség.

Kiss Gergő hamarjában összehoz még két magyar találatot, hogy az összecsapás utolsó gólját a horvátok lőhessék (15-7). Ezután még percekig játszanak a fiúk, de gól már nem születik, Madaras zúgó kapufája után pedig Biros már előre sem dobja a labdát.

Vége a meccsnek, a világ legjobb pólócsapata a gyengébb második félidő ellenére is meggyőzően, nyolc góllal veri a jó erőkből álló, szimpatikus horvát vízilabda-válogatottat.

Magyarország - Horvátország 15–7
(5–1, 5–1, 3–3, 2–2)

Tófürdő Szombathely, 1500 néző
Vezette:
Vuletic (horvát), Németh A. (magyar)

MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – KÁSÁS 2, Biros 1, Molnár T. 1, Fodor, KISS G. 3, MADARAS 2. Cs: JÁSZBERÉNYI (kapus), Szívós, Steinmetz Á. 1, Gór-Nagy 1, Varga Dániel 1, VARGA DÉNES 2, Hárai, Kiss Cs. 1.
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

HORVÁTORSZÁG: Pavic – Komadina, Markovic 1, Premus, Stritof, Djogas 2, Jokovic. Cs: Volarevic (kapus), Antonijevic 1, Boskovic 1, Buslje 1, Bulic, Vranjes, Pavlovic 1, Setka.
Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Emberelőnyös gólok: 9/6, ill. 12/3
Ötméteresek: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Gór-Nagy (20. p.), Varga Dániel (24. p.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport