Fő terünk új bútorai

Óvatosan kell járnunk-kelnünk a Fő téren az elkövetkező két hétben, ugyanis kortárs művészek hagyták névjegyüket a friss, szombathelyi köveken.
A tizenhat impozáns szobor a hétvégén került ki központunk térköveire. A második alkalommal megrendezett szabadtéri szoborkiállítást dr. Ipkovich György nyitotta meg szombat délután. Azóta a tér elgondolkodó, nevető vagy épp szájtátva bámuló tömegek otthonává vált.

A legsűrűbben hallható mondtatok a „Mi a fene ez?” vagy az „Én is tudok ilyet csinálni!”. Hogy a kiállított szobrok közül bármelyik is állandó bútorává válik-e a Fő térnek, még nem tudni, polgármesterünk enged a tömegek követelőzésének, ha valamely szobrot szívesen látnánk a későbbiekben is.


Mozdulatlan tér

Ha már adott volt egy szoborkiállítás és egy megnyitó, körítésnek egy kis főtéri banzáj is dukált. Fiatalok tekertek a Centrum előtt, hogy passzoljon a szobrok mozdulatlanságához, földhöz ragadt biciklijük fáradságos tekerés ellenére is egyhelyben maradt. A spining mellé hastánc és három különös figura került még terítékre. Mindhárman robotmozgásban korzóztak köztünk, majd meg-megálltak igazi szoborként funkcionálva. Egyikük a Nemzeti Színház előtti szobor szakasztott mása, csak most a faunjaink társaságában élvezte a napsütést.

A mindenképp érdekesnek mondható alkotásokat szeptember 16-ig áll módunkban megcsodálni. A többiről azonban annak, aki szombaton nem járt a Fő téren, sajnos le kell mondania...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria