25 év után új logót kap az RTL klub, és más újdonsággal is készülnek

Az új embléma bevezetése mindeddig hétpecsétes titoknak számított.

Új logóval – és vélhetően – új arculattal ünnepli születésnapját az RTL klub. A tévétársaság holnap délelőtt hivatalosan is bejelenti az új emblémát, melyet 25 év után cserélnek le – tudtuk meg.

Nagyjából másfél éve kering a hír, hogy az RTL anyacége, az RTL Group úgy döntött, új logót vezet be , mellyel nem titkolt cél, hogy egységes kinézete legyen az összes európai, RTL-hez köthető médiumnak, így a különböző televízióknak, rádióknak egyaránt.

Többen csatlakoznak a kezdeményezéshez

A logóváltáshoz pedig több ország is csatlakozott, de a lista folyamatosan bővül.

Elsőként 2021 őszén a német RTL vezette be új logóját, az viszont sokáig kérdéses volt, hogy Magyarország is beáll-e a sorba. A kérdésre két hónappal ezelőtt maga az anyacég adta meg a választ LinkedIn felületén, ahol világosan közölték: még idén leváltja korábbi emblémáját a holland és a magyar vállalat is.

Az új logó egyik tervezete
RTL Company

A logóváltás magyar részről mindeddig hétpecsétes titok volt, mint ahogy az is, milyen lesz pontosan az új dizájn.

Ugyanakkor korábban már szivárogtak ki bizonyos képek, például egy, melyet a Barátok közt, a hamarosan visszatérő Drága Örökösök és a Keresztanyu színésze, Németh Kristóf osztott meg Instagram-oldalán korábban.

Más újdonságok is lesznek

A fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő tévécsatorna más újdonságokkal is készül. Érkezik például egy új arculat, amely a 20. születésnapra bevezetett régit váltja.

A 25 éve használt logó
RTL Sajtóklub

A nagy megújulás mellett egyébként több meglepetéssel is készül az RTL Annyi sorozat jön idén ősszel, hogy fel sem tudunk állni a tévé elől July 30. 15:48 : öt év után ismét a legendás Sebestyén-Vadon párossal tér vissza a Celeb vagyok, ments ki innen! és jön a Zámbó Jimmy életéről szóló, tízrészes sorozat is, mely a Király címet viseli, a főszerepet pedig Nagy Ervin alakítja majd.

Frissítés - 2022. 09.02.

Ma délelőtt az RTL részéről megerősítették a logóváltást, ami mellett bejelentették, hogy 25 év után eltűnik a csatorna nevéből a "Klub" szó, és csak az RTL marad meg. Az ezzel egyidőben - valószínűleg a csatorna 25. születésnapján - bevezetett új arculat pedig igazodik az anyavállalat RTL Group egységes, vállalatcsoport-szintű vizuális világához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra