Vasárnap Szombathely síversenye Wenigzellben

Nem csak a profikat, hanem a síelést kedvelő sportbarátokat is várják.

Az előrejelzések szerint a közeli stájer sípályákon a hét végéig jelentős mennyiségű hó eshet. Ha hihetünk a szomszédos meteorológusoknak, akkor a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a HÓ-VÉ síkölcsönző a helyi sportegyesülettel közösen jelentős mennyiségű friss hóban és várhatóan napsütésben rendezheti meg február 11-én, vasárnap 11 órakor Szombathely V. Amatőr Nyílt Alpesi Síbajnokságát a wenigzelli sípályán.

– Nem csak a profikat, hanem a síelést kedvelő sportbarátokat is várjuk a sporteseményre, hangsúlyozza évről évre Vécsey Zsolt, a HÓ-VÉ síkölcsönző egyik tulajdonosa, a rendezvény főszervezője és „motorja”. A sportember érdeklődésünkre elmondta, a rendkívül népszerű versenyre a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelentős számú előzetes nevezés érkezett.

A síversenyt számos cég és magánszemély is támogatja, ezért a nyeremények és az ajándékok is egyre nagyobb értéket képviselnek, lesz tombola, a nevezési díj pedig az egész napos síbérlet mellett egy ebédre is feljogosít az új, átépített és kibővített pályavendéglőben.

A kiírás szerint tíz kategóriában lehet indulni: gyermek, fiú/lány 10 éves korig; gyermek fiú/lány 14 éves korig; ifjúsági fiú/lány 18 éves korig; felnőtt férfi/női 18-35 év között; senior I. férfi/női 36-60 év között, senior II. férfi/női 60 év felett; snowboard férfi/női. (Az első három egyben külön, versenyzői kategória is.)

A szervezésben idén is részt vesz a wenigzelli sportegyesület: a verseny indulópálcás, az időmérés pedig fotocellás lesz.

Nevezni előre a HÓ-VÉ síkölcsönzőben (Nefelejcs utca 5.), vagy a 94/322-537-es, a 30/217-4607-es és a 20/583-1190-es telefonszámokon, illetve a vecszsolt_KUKAC_freemail_PONT_hu e-mail-címen lehet.

Útvonal: Oberwart, Pinkafeld, Grafenschachen, Neustift, 54. számú főút St. Jakob felé, Rohrbach, Mönichwald, Waldbach, Schneeland Wenigzell.

Weboldalak a SCHIREGION JOGLLAND-ról:
www.bergfex.hu
http://www.sielok.hu/Joglland.htm
http://www.sielok.hu/Monichwald.htm
http://www.sielok.hu/Wenigzell.htm
http://www.sielok.hu/Strallegg.htm
http://www.sielok.hu/St_Jakob_im_Walde.htm

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport