Fél éves eltiltást és pénzbüntetést kaptak a Wöller testvérek

A Magyar Birkózó Szövetség decemberi döntése alapján, azok a birkózók akik a Bundesliga csapatbajnokságában részt vesznek, 2006 december 31-ig versenyezhetnek Németországban, mivel 2007-ben mindent a válogatottnak kell alárendelniük. A határozat hat sportolót, köztük két vasi birkózót Wöller Ákost és Gergőt, érintette. A versenyzők jelezték, hogy a kérésnek nem tudnak eleget tenni mivel január végéig van külföldi szerződésük, ezért továbbra is versenyeztek a ligában. A Magyar Birkózó Szövetség fegyelmi bizottsága hétfő délután tárgyalta az ügyüket, ám határozatot akkor még hoztak. Csütörtökön megszületett a döntés, mi szerint a birkózók, fél évig nem szerepelhetnek, hazai és külföldi versenyeken, ám a hazai eltiltást egy évre felfüggesztették. Továbbá 50 ezer forintos büntetést kell befizetniük, az utánpótlás nevelés alapba.

"Túlzásnak gondolom ezt az ítéletet" - nyilatkozta a Nyugatnak Wöller Gergő. A többszörös magyar bajnok szombathelyi birkózó főkét az előtt áll értetlenül, hogy miért rúgott öngólt a szövetség, hiszen a válogatott versenyzők felkészülését nagyban segíti ha minőségi versenyeken, jól képzett ellenfelekkel mérkőzhetnek és a Bundesligában ezek a feltételek mind adottak.

Wöller elmondta: az enyhébb ítélet reményében fellebbezni fog a döntés ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport