Ismét öröm lesz sportmezt ölteni a városligeti öltözőkben

Addig őrölt az idő vasfoga a szombathelyi városligeti sportpálya öltözőin, mígnem kiderült róluk, helyenként életveszélyesek. Vagyis voltak, mostanáig...

Riasztó viszonyokkal kellett szembesülnie annak, aki az elmúlt években a szombathelyi városligeti sportpálya öltözőibe merészkedett: lepotyogásra kárhozott, veszélyesen kiálló csempék, taszító zuhanytálcák, és a megrepedt vezetékek következtében az itt-ott falban is futkározó áram miatt a körülmények szó szoros értelemben is hajmeresztőek voltak.

Közel tíz éve annak, hogy az ÁNTSZ bezárta a városligeti pályák öltözőit, elsősorban éppen egészségügyi szempontokra hivatkozva, ám a lelkes sportolók – olyan csapatok, mint a Savaria Focikollégium, a SPARI, a Titán FC vagy Haladás utánpótlás – mégiscsak igényelték azt, mondhatni bevállalták, ezért nem tudtak nemet mondani nekik. Az elmúlt tél folyamán azonban be kellett látnia a Szombathelyi Sportszolgáltató Kht-nak is, ez nem mehet így tovább.

„Felfogtuk, hogy ez már nem gyerekjáték, és már arra sincs idő, hogy ennek a dokumentációját a tulajdonos felé lebonyolítsuk, gyorsan meg kellett szüntetni legalább az elsődleges balesetveszélyt” – mondta el lapunknak a társaság ügyvezető igazgatója, Takács József. Az intézkedés gyorsaságának igénye azonban azt szülte, hogy „akkor már ne csak esztétikailag újítsuk fel, hanem olyan szinten, hogy jól használható legyen.”

Emberéleteket mentettek meg a korszerűsítéssel
Így helyi vállalkozók támogatásaival együtt négymillió forintból alig két hónap leforgása alatt helyrerakták a leamortizálódott, végüket járó helyiségeket, abban is bízva, hogy eztán visszavárhatják a tőlük éppen az áldatlan állapotok miatt elpártolt régi vendégeket. A cégnek egyébként önkormányzati mivolta révén közhasznúsági megállapodása van a várossal, amin belül karbantartási és működtetési feladatoknak kell eleget tenniük, ezt a váratlan összegkiesést azonban majd a következő költségvetésbe kell beépíteniük. „Mégis, muszáj volt megcsinálnunk, mert szinte emberéleteket mentettünk meg ezzel” – informál az ügyvezető.

Ki tudja, a városligeti létesítmény talán visszanyerheti régi, Práter-korabeli rangját: tavaly már gyeptéglázták a focipálya kikopott részeit, leszedték a belógó fákat, kerítést helyeztek át, most pedig a kifestett, újraburkolt és - csempézett öltözőket, teljesen újragondolt zuhanyzókat reményeik szerint ismét „a higiéniai értékeknek megfelelően örömmel tudják használni a sportbarátok.”

A következő lépés a salakcsere lesz, aztán majd elválik, mi is lesz azzal a bizonyos ranggal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport