Rendőrnap képekben

Nagy sikerrel zárult a Vas Megyei Rendőrnap. Állandó nyúzás alatt voltak a rendőrmotorok és a hozzájuk tartozó rendőrök is.

Nagy sikerrel zárult a Vas Megyei Rendőrnap. Az idén a vasi megyeszékhely adott otthont a programnak és ezúttal a gyakran felhangzó sziréna vidámságot jelentett.

A rendőrnap Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnökének megnyitójával kezdődött, aki külön köszöntötte a rendőrnőket. Azt örömmel állapíthattuk meg, hogy a vasiaknak nem kell búsulniuk a női rendőrök hiánya miatt, de azt is megtudtuk, hogy a dekoratív rendőrhölgyek szigorúságból sem kullognak a férfiak mögött.

Nézd meg galériánkat!

A vasi statisztikák sem fényesek
Dr. Orbán Péter dandártábornok a megye törvénytisztelő lakosságát üdvözölte és röviden értékelte az elmúlt évet. A jó közbiztonságot most nem is részleteznénk, inkább ejtsünk szót az Orbán által szégyenfoltnak nevezett mutatóról, ez pedig a baleseti mérleg. Magyarországon minden évben falunyi ember hal meg közlekedési balesetben és egy kisvárosnyi ember kerül kórházba emiatt. A vasi statisztikák sem fényesek, a korábbi javuló tendencia után néhány éve ismét romlik a közlekedési morál. Több a szabálytalan autós és az emiatt bekövetkező baleset.

Nézd meg galériánkat!

A tábornok kitért a nyugdíjasokra is, akik kitaposták a mostani rendőrök útját.
Közben az MMIK parkolójában zajlott az élet. A gyerekek mellett rengeteg felnőttet láttunk, akik kipróbálták a rendőrség, határőrség és a tűzoltóság technikáját. Aki pedig beült valamelyik járműbe, az a szirénát is bekapcsolta. A határőrök hőérzékelős autója is nagy sikert aratott, a tetőből kiemelkedő kamerarendszert folyamatosan forgatták a gyerkőcök. Állandó nyúzás alatt voltak a rendőrmotorok és a hozzájuk tartozó rendőrök is. A biztonsági öv szimulátort csak 18 éven felüliek vehették igénybe, egy nyilatkozat aláírása után.

Az autóülésbe beszíjazott vállalkozó kedvűek szerkezete 30 kilométeres sebességgel csapódott egy merev falnak és saját tapasztalatból mondhatjuk, a kis sebesség ellenére megdöbbentő volt az ütközés ereje. A dúsabb keblű hölgyeket előre figyelmeztették a rendőrök, hogy egy kicsit tartsák el az ujjukkal az övet, de így is piros csík emlékeztette a hölgyeket az öv rántására. Aki ült már ebben a szimulátorban, az el tudja képzelni, öv nélkül vajon mekkora sebességgel zúgott volna ki az ülésből.

Nézd meg galériánkat!

A művelődési központban fegyverbemutató, motorszimulátor, rajzverseny és a helyszínelők eszközeinek bemutatója várta az érdeklődőket. A rendőrök mindent szívesen megmutattak és a bátrabbaktól ujj- és tenyérlenyomatot is vettek. Vitrin mögött megcsodálhattunk egy egész drogarzenált és fújhattunk szondát is, ha úgy tartotta kedvünk. A bejárat előtt tánc- és küzdősport bemutatók zajlottak, de nagy sikere volt a határőrök kutyabemutatójának is. Természetesen nem maradt garázsban a retro Lada sem. A felnőttek nosztalgiázva ültek be, a gyerekek pedig csodálkozva.

A sofőrök ezúttal nyugodt körülmények között nézhettek szembe a traffipaxokkal és a rendőrök igyekeztek eloszlatni a mérőkészülékekkel kapcsolatos tévhiteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria