A Zágráb csapata nyerte az első Sportlavit kupát

Második helyen zárt a hazai rendezésű U8-as I. nemzetközi Sportlavit labdarúgó kupán a Lurkó-Sportlavit együttese.

Több hazai élcsapat mellett szlovén, horvát és osztrák gárdák is érkeztek az 1999-es korosztályban tartott szombati Sugár úti sporteseményre, amelyen az előzetes visszaigazolt együttesek közül a Veszprém mégsem jelent meg. Így az egyik csoport hat helyett csak öt gárdával startolt.

A rendező Lurkó UFC két alakulattal is képviseltette magát: a Lurkó-Gala Sportban hiába akadt több jó egyéni teljesítmény is, ők végül az A-csoport ötödik helyén, végeredményképpen pedig a tizedik pozícióban zártak. Az ötös csoportban egyetlen pontvesztéssel a Pécs végzett az élen, a másik elődöntős helyre a Sopron futott be. A B-csoportban, igencsak kiegyenlített küzdelem folyt. A Lurkó-Sportlavit 1:0-ra verte a Győrt, 2:1-re a Videotont, ám egy utolsó percben kapott szabadrúgással 2:1-re kikapott az NK Dubravka Zágrábtól. Bakos Roland és Somogyi Gábor tanítványainak így mindkét utolsó meccsüket nyerni kellett az elődöntőbe jutáshoz.

Nos, ez sikerült is, hiszen az Újpest ellen 3:2, a Drava Ptuj ellen pedig 1:0 lett a végeredmény. Utóbbi azt jelentette, hogy a szlovénok az első helyről a harmadikra csúsztak vissza, és a Sportlavit a horvátok mögött másodikként bekerült a legjobb négy közé. Az elődöntők során a szombathelyiek Schindler Olivér büntetőjével 1:0-ra felülmúlták a Pécset, a másik ágon pedig a Zágráb átgázolt (5:0) a Sopronon. A fináléban adott volt a lehetőség a visszavágásra a horvátok ellen, de ez a 18 perc is déli szomszédainknak sikerült jobban, s 3:0-s győzelmükkel megérdemelten kaparintották meg a vándorserleget. Ráadásul övék lett a torna egyik különdíja is, a mérkőzésenkénti legjobb gólátlagot produkáló csapaté. A meccsenként legkevesebb találatot kapó gárdának a Drava Ptuj bizonyult.

Az I. nemzetközi Sportlavit labdarúgó torna végeredménye: 1. NK Dubravka Zágráb, 2. Lurkó-Sportlavit, 3. Pécsi Góliát, 4. Sopron SC, 5. Drava Ptuj, 6. Vienna, 7. Újpesti TE, 8. Nebuló Kapuvár, 9. Győri ETO FC, 10. Lurkó-Gala-Sport, 11. Videoton.

Az ezüstérmes hazai csapat tagjai: Zsámár Zsolt, Tóth Márton, Falussy Zsigmond, Keresztes Krisztián, Szakály Benjamin, Németh Péter, Schindler Olivér, Németh Dominik, Sulyok Botond és Sárközi Dominik. Edzők: Bakos Roland, Somogyi Gábor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport