Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Cél: továbbra is a világ tetején

A profi világbajnoki öv megtartásáért száll ringbe Dancsó Zoltán kick-boxosunk szombaton este. "Kicsi" bizakodva várja a mérkőzést.

A kihívó ezúttal is az olasz Bartalomeo Bonvino, akit Dancsó tavaly áprilisban Szombathelyen győzött le. A helyszín az olaszországi Bari.

A sportkedvelőkben bizonyára máig élénken élnek a tavalyi összecsapás képei, amelyen Dancsó Zoltán óriási csatában, a Művelődési-és Sportházban megnyerte a világbajnoki címet. Azóta több fontos változás is történt a Kondor&Sragner Controll SE profi-és amatőr világbajnoka életében. A többi között tovább gazdagította éremkollekcióját egy világbajnoki arannyal, és egy ezüsttel, őt választották az év sportolójának Vas megyében, valamint új edzővel, Koszogovits Mihály irányításával készült az idei év első legfontosabb feladatára, a világbajnoki döntőre.
Dancsó január elején kapta meg a kihívást Bonvinotól, így nyolc hét állt a rendelkezésére, hogy felkészüljön a címmérkőzésre.

A tavalyi összecsapáshoz képest most könnyebbséget jelent, hogy már jól ismeri Bonvinot, akit inkább lelkes, mint technikás boxosnak tart a világbajnok. Kicsi megpróbálja meglepni kihívóját, így több új technikai elem bevetésével is kísérletezik majd Bariban.
- Leginkább a testrúgásokat, a kézzel való indításokat gyakoroltuk a felkészülés alatt. Az is biztos, hogy nem fogok minden áron fejrúgásokat mérni az olaszra. Ennek azért nincs értelme, mert ő is nagyon felkészült belőlem, és ezeket a technikákat tavaly sem tudtam érvényesíteni-árulta el Dancsó.
Koszogovits Mihály edző szerint a 37 éves Bonvino már nem tud sokat változtatni stílusán, így remélhetőleg nem okoz majd meglepetést a szombathelyi fiúnak.

Kicsi egyébként jobb formában érzi magát, mint a tavalyi címmérkőzés előtt, az elmúlt egy évben pedig fizikailag is tovább erősödött. A több hónapos kemény munka után most már a pihenésé, valamint a ráhangolódásé a főszerep. Az olaszok ugyanis mindent megtesznek az öv megszerzéséért,
-olykor nem éppen tisztességes eszközöket is bevetve -, így nem ígérkezik sétagaloppnak a találkozó.

Dancsó úgy vélekedik: bármi történik is, meg kell védenie világbajnoki címét. A szombathelyi különítmény pénteken kel útra, hogy a szombat esti kick-box gála fő mérkőzése, a kétszer hét perces csata után Dancsó ismét magára csatolhassa a 84 kilogrammos, light-contact profi világbajnoknak járó övet.

Képeink a tavalyi világbajnoki mérkőzésen készültek

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport