Annus Adrián a második lépésre készül!

Csütörtökön este fél kilenckor lép dobókörbe Annus Adrián, a Haladás VSE kalapácsvetője. A doppingügy miatt eltiltott dobóatléta közel 3 éves kihagyás után tér vissza.

Annus Adrián térdét nemrég meg kellett műteni, ezért a mezőny többi versenyzőjéhez képest két hónappal később kezdett el edzeni. A csúszás miatt a megszokottnál később kezdte el a versenyzést. Az olimpia után kapott eltiltás lejártával, közel hároméves kihagyás után, egy hónappal ezelőtt a Haladás VSE háziversenyén már 77 méter fölé hajította a kalapácsot. Akkori eredménye a tegnapi ostravai Grand Prixen az ötödik helyre lett volna elég.

Annus akkor azt mondta, elégedetlen a produkciójával, mert úgy érzi, nem sikerült teljesítenie a maximumot. Az elmúlt hetek munkával teltek.

– Jó a térdem és az edzéseken is megfelelően teljesítek – mondta a Nyugat.hu-nak az Európa-bajnok atléta. A szlovéniai versenyen szeretnék a világbajnoki kiküldetéshez szükséges szint környékén dobni. Noha tudom, hogy az idei év fő versenye az oszakai vb, nekem különleges lesz a holnapi viadal is. Sok időt hagytam ki, és hosszú idő után most találkozok először a többiekkel is. Remélem, jó produkcióval rukkolok elő. Többen jelezték, hogy eljönnek és szurkolnak nekem. Jólesik és köszönöm azoknak, akik kitartanak mellettem.

Annus ellenfele - az előzetes nevezések alapján – többek között a hazai kedvenc, az idei világranglista második helyezettje Primos Kozmus, a világranglista harmadik, szintén szombathelyi Pars Kirisztián, a görögök kiválósága, az Eb-bornzérmes Alexandriu Papadimiutrius lesznek. De dobókörbe áll Miroslav Konopka, a francia Nikolas Figere, az olasz Marco Lingua és a horvát színekben versenyző Haklits András is.

Vonatkozó cikkeink:
Visszatérnek, s már dobnak is!
Idegőrlő várakozás közben, visszatérés előtt - beszélgetés Fazekas Róberttel, Annus Adriánnal

A verseny hivatalos honlapja: http://www.atletskiklub-velenje.si/11_ international_meeting.html

Annus Adrián felkészülését a támogatja.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport