Múzeumok éjszakája a szombathelyi Képtárban

Idén ötödszörre rendezték meg Magyarországon a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozatot. Szombat éjjel 45 városban voltak éjjel kettőig nyitva a múzeumok hogy több száz kiállítással és programmal fogadták a látogatókat.

Az idén a Szombathelyi Képtár is csatlakozott a sorozathoz. Június 23-án, délután hatkor egy jótékonysági koncertet hallgathattak meg az érdeklődők, a Stankowsky testvérek adtak elő többek között Bach és Mozart műveket.

A rendkívüli éjszakán mindenki, aki csak kiállítani szerette volna a művét, helyt kapott a Képtárban. A napközben behozott műalkotások estére a helyükre kerültek, és 11-kor nyílt a tárlat. Korhatárbeli megkötés nem volt, a kiállításon szerepelhettek képek, szobrok, fényképek (hagyományos vagy digitális, telefonnal készített) performance-ok. Profik és amatőrök gyermekek és idősebbek egyaránt éltek a lehetőséggel, nem is maradtak üres helyek a falakon.
A művek zsűrizése is egyedi módon zajlott: a szerencse döntötte el, ki is kapja a díjnak számító vásárlási utalványokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria