Ehetőtányér-üzemet adott át Varga Mihály

A fejlesztés 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente.

Két új gluténmentestészta-gyártó, valamint ehető pohár- és tányérgyártó gépsort magában foglaló üzemet alakított ki Monostorpályi telephelyén a Civita Group Zrt. tulajdonában lévő Agri-Corn Kft.

A Varga Mihály pénzügyminiszter által március 17-én, pénteken átadott beruházás 2,5 milliárd forintba került, amiből közel 1 milliárd forint volt az európai uniós támogatás.

A most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló, kukorica-feldolgozásra épülő vállalkozás (immár komplex termékszerkezettel) az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja
Matey István

Az ötlet létjogosultságát az adja, hogy csak Európában évente mintegy 60 milliárd műanyag poharat használnak és dobnak ki az emberek. Az üzembe állított, egyedi fejlesztésű robottechnikai célgép a lebomló evőeszközök ipari volumenben történő sorozatgyártására alkalmas, évi 15 millió darabos kapacitásával 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente. Ráadásul a közel egy éves tervezési, fejlesztési időszak olyan gépsort eredményezett, ami az eredeti tervekhez képest már nem csak egy, hanem kétféle termék adott időben történő előállítására képes, közölte a cég lapunkkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek