Kőszegen és Mürzuschlagban ugorják a sáncot a legnagyobbak

A síugrás, amennyire szép összetett szó, annyira szép sport is. S lám, jeles hazai képviselői augusztus 11-12-én a kőszegi kenyérhegyi síugrósáncnál versengenek a bajnoki aranyért.

Ahogy a kármentők nem a kárt mentik, hanem attól az embereket és azok vagyontárgyait, és a sétálóutca sem saját lábán korzózik, úgy – bingó, ha kitalálták – a sít sem ugorják. Ezért gyönyörűek a magyar nyelv jelzős és birtokos szerkezeteket magába sűrítő összetett szavai, úgy bizony.

És akkor az enyhe nyári hőgutától vezérelt nyelvészkedést befejezendő következzenek a releváns információk: augusztus 11-én este fél hatkor a Magyar Síszövetség részéről Kálomista Gábor elnök nyitja meg köszöntőjével az országos síugró bajnokságot. Erre Kőszegen, a kenyérhegyi síugrósáncnál kerítenek sort, egy tiszteletbeli vendég társaságában, aki nem más, mint Kovács Koko István, a síszövetség elnökségi tagja. A helyszínen Opel és Chevrolet bemutató formájában kiegészítő (reklám)program is lészen, Sáncfesztivál néven pedig tombolás retródiszkó veszi kezdetét a verseny első napját lezárandó.

Másnap, 12-én kezdődik a Magyar Országos Nyílt Síugró Nagysánc Bajnokság az ausztriai Mürczuschlagban, Semmeringtől tizenöt kilométerre, Kőszegtől meg százhúszra. A résztvevő országok itt Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Csehország, Románia, Németország és Bulgária lesznek.

További információ a http://www.siugraskoszeg.hu/ oldalon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport