Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kick-boksz szerelem

Dancsó Zoltán világbajnok egyben edzője is barátnőjének, Marton Klárának. A szerelemben nem, a sportban voltak apróbb konfliktusok.

Nyugat (Ny): Hogy is zajlottak ezek a Zoli által vezetett első edzések?
Marton Klára (MK): A Kicsi nem ismeri azt a mondatot, hogy "Nem tudom megcsinálni! Ilyen mondatok után kaptam azt, hogy akkor öltözzek, és menjek haza. Ő soha nem adja fel!
Dancsó Zoltán (DZ): Azt hiszem a Klárinak minden adottsága, megvan a jó eredmény eléréséhez, de először is meg kell tanulnia kihozni magából a maximumot, és ami legjobban hiányzik belőle a "mindenáron küzdést"! Mindig benne van a győzelem, de nem biztos, hogy ezt ki tudja magából hozni!

Ny: Milyen most az edző versenyző viszony?
MK: A legfontosabb, hogy a "kapcsolatot" nem visszük le a terembe! Amikor lemegyünk edzésre Kicsi egészen más velem, mint a "civilben", megváltozik, felvesz egy szerepet.

Ny: Azt mondtad edzésen felvesz egy szerepet! Milyen egy -egy mérkőzés alatt, egy versenyszituációban?
MK: Nagyon fontos, hogy ott legyen minden pillanatban. Előfordult az egyik Világ Kupán, hogy nem ért oda a bemelegítéshez, hát, iszonyúan megkönnyebbültem, amikor megjelent az ajtóban! Verseny közben pedig az a legjobb, hogy ő mindig tovább bízik a győzelemben!
DZ: Hát igen, Klári nem annyira magabiztos, pedig a ringben, ha valaki nem ura önmagának azt az ellenfél egyből észreveszi! Igaz, hiába állsz a sarokban mögötte, benn magadra vagy utalva!

Ny: Ez egy igen kemény küzdősport, ütések rúgások. Milyen érzés a barátnőd mögött állni egy meccsen?
DZ: Nem egyszerű! Legszívesebben ilyenkor közbeavatkoznék!

NY: Ha elveszted a meccset, hogyan reagálja le Zoli?
MK: Leszidni nem szokott, elmondja mi volt a hiba, és magamra hagy. Aztán itthon megbeszéljük. Szigorú edző, de sosem kiabál velem. Általában mindent otthon, higgadtan megbeszélünk.

NY: Érték támadások a kapcsolatotokat?
DZ: Nem. Igaz, én vagyok Klári edzője, de ugyanúgy segít mindenki a csapatban. Összetartó, jó társaság van az edzőteremben.
MK: Már 12 éve ismerjük egymást, kapcsolunk folyamatosan alakult ki, igaz sosem voltunk egymásnak közömbösek. Évekig csak barátok voltunk, megbeszéltük minden problémánkat. Zoli nagyon népszerű Szombathelyen, és bizony akadtak olyanok, akik azt mondták, hogy csak ezért vagyok vele, mert világbajnok! Nagyon büszke vagyok rá, és az eredményeire, de én mindig magát az embert nézem benne!
DZ: Ha már itt tartunk Klári is serdülő világbajnok! De mint ahogy már Ő is elmondta, kettőnk kapcsolatának alakulásában sosem ez volt sorsdöntő!

NY: Szemmel láthatólag nagyon jól megvagytok, de mi történne, ha vége lenne? Mi lenne az edző- versenyző kapcsolattal?
MK: Biztos hogy nem tudnék veled együtt dolgozni!

NY: Tehát függ a sportkarriered a kapcsolatotokról?
MK: Igen! A serdülő világbajnoki cím után egy kicsit leeresztettem, és Kicsitől kaptam meg azt a pluszt, amiért újra látom értelmét a kick-boxnak! Ha nem működne tovább a kapcsolatunk, biztos befejezném a sportot is!
DZ: Azt hiszem egyikőnk számára sem lenne ugyanaz már, de most ilyenekre nem gondolunk! Nekem is, de neki is lesz még ebben az éven bőven tennivalója a sportban! Felnőtt Eb és Vb, és Klárinak, a junior Vb mellett bejöhetnek még a felnőtt világversenyek is! Ezeket tartjuk a legfontosabb céloknak!

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport