A Polaroid lett a körmendi kosárlabda csapat új névadó szponzora - Nincs előrelépés a „mutyizásban”

Keresik a körlevél szerzőjét.

Az együttes neve ezután Polaroid - Lami-Véd Körmend – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. A 70-dik születésnapját ünneplő, amerikai központú cég két évre írt alá névadó szponzori szerződést a klubbal. A napszemüveg gyártó évente 15 millió forintot fizet, azért hogy a piros-fekete alakulat az ő neve alatt versenyezzen. A vállalat egyébként egy kimondottan kosarasoknak szóló kollekcióval is előrukkol majd hamarosan. A vezetőktől elhangzott, hogy a másik névadó, az év végéig biztos szponzora marad a csapatnak. és mivel ellenkező szándékról nem tudnak, a jövőben is viselik majd a Lami-Véd nevet.

A légiós kérdés
Amint az korábban ismeretes volt, az év végéig kötött szerződést a klub Michajlovic-csal és Dunovich-csal. A másik három Körmenden kosárlabdázó külföldi pedig egy-egy hónapos próba szerződést kapott. Mint kiderült, a sok próbajátékosra azért volt szükség, mert a kimondottan jó légiósok most megfizethetetlenek a Rába-partiaknak. Ahhoz pedig, hogy kiderüljön, kiket rejtenek a DVD-k felvételei, hosszabb mustra kellett. Szabó Szabolcs a tulajdonosok képviseletében elmondta, ezekkel a próbajátékokkal járó plusz költségek nem terhelték a klub kasszáját, külön szponzorok állták a légiós választással járó terheket.

Megy a „mutyizás” Körmenden?
A napokban napvilágot látott egy körlevél, miszerint a körmendi kosárcsapat nevezése érvénytelen. Az említett e-maillel több internetes fórum is foglalkozik. A levél lényegben arról tájékoztat, hogy nem érvényes a körmendi kosárlabda csapat nevezése, hiszen azt a korábbi üzemeltető, a Basketball Körmend Sport Kft. nyújtotta be a szövetségnek. A mostani üzemeltető pedig a Körmendi Kosárlabda Club Kft, mely cég 2007. szeptember 21-én alapítottak, a cégbíróság pedig ez év szeptember 26-án jegyzett be. Így tehát nem nevezhette a csapatot a június 29-ével lezárult nevezési időszakban.

A vezetőség vizsgálatot indított el a levél ügyében, jogi segítséggel próbálnak utána járni, nem belső „ellenségről” van e szó. Szabó Szabolcs a tulajdonosok nevében annyit, mondott, hogy a csapatot működtető kft-k cserélődésében ügyvédek, sportjogászok, a szövetség, sőt még a minisztérium is segítségükre volt, ám ennél többet nem kívánt az ügyhöz hozzá fűzni. Az hogy az állítás mennyire helytálló, jövő hét közepén derül ki.

Az idei első körmendi összecsapás
A vezetőség közölte, hogy mind az öt légiósuk játékengedélye megérkezett, így a szombati, Hódmezővásárhely elleni mérkőzésen valószínűleg Mihajlovic, Dunovic, Dill és Zuzak fog játéklehetőséget kapni. Mivel a szabályok nem engedik meg négynél több légiós szerepeltetését, valószínű Marks ezúttal nem játszhat. Biztos hiányzó lesz Vavra Péter, aki sérüléssel küzd. A vezetők kérték, hogy a szombati meccsre az új, vonalkódos beléptető rendszer miatt, mindenki időben érkezzen meg. A diákokat pedig ezután, csak akkor engedik be diákjeggyel, ha felmutatják diákigazolványukat. A parkolás is megváltozik majd. A csarnok közelében, akár csak korábban a nagyobb rangadókon, nem lehet majd parkolni.

Sajtóközlemény

Polaroid - Lami-Véd Körmend a csapat új neve!

A közelmúltban aláírt szerződés értelmében a következő évedban második névadó szponzora is lesz a csapatnak, amelyet ezentúl Polaroid - Lami-Véd Körmend-nek hívank majd.

Érsek Istán, a csapat ügyvezetője:
Megtiszteltetés egy ilyen komoly - nemzetközileg is ismert - márkanevet viselni egy olyan csapatnak, mint a miénk. Remélem. ez a jól csengő név segíteni fogja a csapatot a támogatói körének bővítésében is.
Szeretnénk megfelelni a szponzori elvárásoknak, s ehhez remek alkalom lehet az idei bajnokság, amely minden eddiginél nehezebb lesz, s különösen értékes lehet egy kiemelkedő eredmény.
Ennek érdekében dolgozunk majd - a Polaroid segítségével.

Liebenau Oszkár. a Polaroid napszemüvegek forgalmazójának kereskedelmi igazgatója elmondta:
A Polaroid cég a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját. Ezen 70 év alatt a cég többször bizonyította, hogy elengedhetetlenül szükséges termékeket gyárt az emberiség számára, gondoljunk itt a képernyővédőre , az azonnali fotókra vagy éppen a legfontosabb kincsünket - a szemünket - védő - napszemüvegekre.
Hisszük, hogy egy patináns márka és egy patináns klub házassága jó eredményeket szül majd. A Polaroid kifejezett célja a gépjármű-vezető és sportszektor erősítése, melyhez kézenfekvő partner lehet egy tradicionális sportklub.
A klub és a cég célja azonos abban is, hogy a gyerekekre és fiatalokra különös hangsúlyt fektessen, s ebből hosszútávon profitáljon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport