Hírességek a Big Mac-ek között - Negyed millió forint gyűlt össze Szombathelyen adományokból

A McDonald's magyarországi éttermei évek óta hirdetik meg jótékonysági hetüket. Az idei hét zárásaként szombaton híres emberek segédkeztek a forintok begyűjtésében.

Minden fillér a beteg gyerekeké
A McDonald's Budapesten és Miskolcon is egy-egy Ronald házat üzemeltet. Ezekben a házakban azok a beteg gyerekek kapnak szállást, akiknek hosszú kezelésre kell járniuk, de mivel járó betegek ezért nem kell a kórházban feküdniük. A házakban így szüleikkel együtt lakhatnak és gyógyulhatnak a kis betegek. Az otthonokat a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt üzemelteti, amit az éttermek tartanak el, így csak is a McDonald's vendégein múlik, hogy üzemelni tudnak-e ezek az otthonok.

Jótékonysági hét
Egész héten gyűjtögették a pénzt. Egy-egy adag sült burgonya után 40 forint lett az alapítványé. A sok kicsi sokra megy elv itt is érvényesül, 200 000 forint gyűlt össze szombatig. A hétvégén pedig a város híres emberei álltak pult mögé és csatasorba. A pénztárak mögött állt Kaczmarski János jegyző, dr. Czeglédy Csaba alpolgármester, a Szombathelyi Kötélugrók, Mészáros Tibor erőemelő, a Nyugat Rádiósok Győrváry Eszter és Kremser Csaba és a No Thanx zenekar. Az ismert emberektől olyan képeslapokat lehetett vásárolni, amiket az otthonok egykori kis lakói készítettek. A lapok 200 forintjaiból 52 000 forint gyűlt össze. Az elmúlt héten tehát több mint negyed millió forint lett az otthoné.

Adakozó szombathelyiek
A McDonald's ezen a héten kívül is nagy hangsúlyt fektet a jótékonykodásra. Az említett jótékonysági héten kívül, mindig találhatunk apró gyűjtő perselyeket az éttermekben. A szombathelyi étteremben az elmúlt évben több mint félmillió forint gyűlt össze csak a visszajáró aprópénzből és lett az otthonoké.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria