"Nem kell az ördögöt a falra festeni" – interjú a körmendi kosarasok új edzőjével

Krivacsevics Dragoljubtól, az egykori Falco kosarastól várják a Körmend felhozását...

Hencseynek azonban nem kötöttek útilaput a lábára, hiszen a 46 éves szerb szakember munkáját másodedzőként segíti, erőnléti edzőként pedig Mihajlo Miljanicsot kérték fel. Az új szakmai stáb szerződése az idény végéig szól. Az új vezetőedző hosszú éveken keresztül a nagy rivális, Falco KC Szombathely csapatát erősítette játékosként. Krivacsevics edzőként utánpótlás csapatoknál és Kozármisleny felnőtt csapatánál dolgozott.

– Pár napja, Szilveszter előtt keresett a körmendi tulajdonos. A telefon majdnem kiesett a kezemből, amikor elmondta, mit szeretne. Az első személyes találkozó után már el is döntöttem, hogy elvállalom a feladatot. Mindössze pár nap haladékot kértem, hogy el tudjam intézni az ügyeimet Baranyában, hiszen a pécsi női juniornak és az NB II-es Kozármislenynek is edzője voltam. Korrektül szerettem volna intézni a váltást, és úgy érzem ez sikerült is. Megértették, hogy ez nekem szakmailag előrelépés – mondta honlapunknak Krivacsevics.

– A körmendi vezetőedzősködés valóban nagy ugrás. Szakmailag pedig nagy kihívás a Körmend felhozása…
–
Ezzel a felkéréssel nagy álmom vált valóra. Miután felhagytam a profi játékkal, mindig is egy első osztályú csapat edzője szerettem volna lenni. Ráadásul a Körmend az egyik legerősebb csapat az A-csoportban. Persze, tisztában vagyok vele, hogy most nehéz helyzetben vannak a piros-feketék, ám tudom, hogy kemény munkával ismét olyan sikereket tudunk elérni, mint amilyenre rászolgált ez a város, a csapat és a szurkolótábora.

– Nem lesz szokatlan Körmenden edzősködni? Hiszen köztudott, hogy 8 évet a Falcoban játszott, majd Földi Sándornak segítőjeként edzőként is bemutatkoztál Szombathelyen. Furcsa helyzet.
–
Ez eszembe sem jutott mikor aláírtam. Csodás 8 évet töltöttem el Szombathelyen, nagyon szép sikereket értünk el az akkori csapattal. Mindig is jó szívvel fogok visszagondolni erre az időszakra. Ennek ellenére azt mondom, hogy profi mentalitású ember vagyok, mindig ott próbálom kihozni magamból a legtöbbet, ahol éppen szükség van rám. Biztos, hogy van pikantériája a dolognak, de én ezzel nem foglalkozok. Néha ilyen helyzeteket teremt az élet.

– Mennyire ismeri új csapatát?
–
Nagyon jól. Nagy részükkel még játszottam is együtt.
Egyedül az idegenlégiósaink a „fekete macskák” még számomra. Ennek ellenére azt mondom, hogy az átigazolási szezon lejárta előtt elengedhetetlen, hogy légiósokat igazoljunk. Méghozzá minőségi légiósokat. Mert hiába tetszik nekem is a körmendiek koncepciója, hogy a csapat magja saját nevelésű játékosokra építik, ám ez itt most már kevés lesz. Konkrét kiszemeltek még nincsenek, de az nem titok, hogy 1-es és 5-ös posztra szeretnénk igazolni.

– Mi lesz a sorsa a december 22-én lejárt szerződésű kosarasoknak? Gondolok itt Harrisre, Moricsra és Gráczerra. Igényt tart a munkájukra?
– Egyelőre még nem tudom mi lesz velük. Még mindhárman itt edzenek, majd eldöntöm, hogy szükségünk van-e rájuk.

– Milyen céllal vág neki a 2008-as évnek a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata?
–
Hát mi más cél lehetne? Be szeretnénk jutni a legjobb nyolcba. Biztos, hogy nagyon nehéz lesz, de megpróbálunk mindent megtenni, hogy elérjük célunkat. Tudom, hogy fegyelmezett munkával, nagy koncentrálassál jó eredményeket érhetünk el és meglesznek majd azok a bravúr győzelmek is, amik kellenek a rájátszást érő hely eléréséhez.

– Sokan semmi esélyt nem látnak a legjobb nyolcra. Kalandorságnak tartják, hogy ezt bárki is reális célnak hiszi...
–
Tudom, tudom ne is mondja! De én azt mondom, nem kell az ördögöt a falra festeni, az utóbbi időben a Körmend neve szinte már beleíródott a felsőházba, a szurkolóknak kell a rájátszás. Most sem lesz ez másként, ott leszünk a legjobb nyolcban!

– Két edző is segíti munkáját. Ez is meglepő koncepció.
– Már többen is feltették nekem ezt a kérdést. Minden normális csapatban van egy segéd- és egy erőnléti edző, úgyhogy ez egy természetes dolog. Úgy látszik, ezt még meg kell szokni Magyarországon.

– Azt mondta többször látta a csapatot. Szerdán este az első edzést is megtartotta. Mi az első feladat? Hol melyik részen kell gatyába rázni a gárdát?
–
Először is a védekezésünket kell rendbe rakni, felépíteni. A támadásainkkal nincs ekkora gondunk. Nincs sok időnk, biztos nehéz lesz pár nap alatt ezt véghez vinni, de fogainkat összeszorítjuk és megyünk előre.

- Köztudott, hogy lánya Európa egyik legjobb csapatában, a PVSK-ban kosarazik. Eddig nap mint nap figyelemmel kísérhette a fejlődést. Most ez a helyzet megváltozik.
– Ez volt az egyetlen dolog, ami miatt egy pillanatra elgondolkoztam a Körmendre való szerződésem előtt, hiszen gyakran tartottam neki külön edzéseket. Mielőtt aláírtam volna, megkérdeztem a véleményét. Azt mondta, hibáznék, ha nem vállalnám a feladatot...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport