Szombat esti báli láz - Éjszakai élet Szombathelyen

Öt jó hangulatú bált kerestünk fel egymás után. Az ámokfutást fotóink is bizonyítják. Kíváncsiságból benéztünk két szórakozóhelyre is. (Képgalériák)

A horvát bál minden évben a leghangulatosabb bálok toplistáján szerepel, amiben nagy szerepet játszik, hogy a nemzetiségi bálozók talán könnyebben átengedik magukat a szórakozásnak, nem stresszelnek annyit, mielőtt felállnának táncolni. Az MSH-ban megrendezett bálon sokan öltöztek népviseletbe és mi sem természetesebb annál, minthogy horvát élőzenére ropták a vendégek. Közöttük egyébként sok olyan is volt, akiknek ereiben nem horvát vér csordogál, de vagy ismerőseikkel mentek, vagy egyszerűen egy jó bulira vágytak. Ottjártunkkor még nem hágott tetőfokára a hangulat, de biztos forrásból tudjuk, hogy később ez megváltozott.

Horvát bál a szombathelyi MSH-ban

A rendőrséghez köthető IPA-bálon (IPA=Inetrnational Police Association) zéró toleranciát hirdettünk és szinte kivétel nélkül mindenkit sűrűn villanó kézi traffipaxunk elé kerítettünk. Mindösszesen egy roppant dekoratív hölgy nem állta a vakut és kézzel-lábbal, foggal-körömmel ugyan nem, de minden más módon tiltakozott a megörökítése ellen. Mivel a fotózást úgy sem vállalta, hogy ígéretet tettünk szeme kikockázására, így Olvasóink most nélkülözni kénytelenek őt. A rendőrök, ex-határőrök és szimpatizánsaik szokás szerint jót buliztak és ismét rengeteg tombolanyeremény került kiosztásra. Hajnalban egy elvetemült lélek megbeszélte a zenészekkel, hogy hangoljanak a Cybergyerekre. Nos, sajnos a képek nem adják vissza azt a frenetikus, de egyben hátborzongató élményt, ami akkor ért minket.

IPA Bál a szombathelyi Hotel Claudiusban

A Gyáriparosok a Savaria Múzeum falai között építették a kapcsolatokat, itták a jó borokat, és koptatták a cipőtalpakat. Itt találkoztunk Szombathely polgármesterével és a megye rendőrfőkapitányával, aki az IPA bálról tett látogatást a múzeumba.

Gyáriparosok bálja - Szombathely, Savaria Múzeum

Az Aréna utcában először jártunk bálban. A Szegfű bált is a jó hangulat jellemezte és isteni házi sütésű süteményekbe futottunk bele, amit kötelező jelleggel meg kellett kóstolni.

Szegfű bál - Szombathely

A Köztisztviselők bálját a Palace-ban tartották. Mint mindenhol máshol, itt is élőzene kényeztette a táncra éhes bálozókat. Számunkra egy kicsit zavaróak voltak a szomszéd diszkóból beszűrődő és az örökzöldekkel keveredő basszusok, de végül is nem volt vészes.

Köztisztviselõ Bál a szombathelyi Palace-ban

A meglátogatott bálok egyikére sem lehet panasz, aki akarta megtalálhatta a neki tetsző programot. Az is biztos, hogy a báli körülmények mindenhol egymás mellé sodortak olyan embereket, akik együtt megoldhatnak olyan problémákat, amit külön-külön nehezebb lenne. Többek között erre is jók ezek az összejövetelek.

Kíváncsiságból benéztünk a Country Cluba és a Romkertbe is
Az előbbiben zömmel a harmincasok, míg az utóbbiban a huszonévesek képviseltették túlnyomórészt magukat. Mindkét helyen sokan buliztak. A többi képgalériáinkból kiderül.

Éjszakai élet - Szombathely

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria