Magabiztosan nyert a kőszegi csapat, a Két perc

A kőszegi csapat nyerte a 2008-as, ötödik Vas megyei 24 órás vetélkedőt. Nyugat.hu gratulál minden csapatnak! Nézze végig 24 óra képeit, olvassa el beszámolóink.

Magabiztosan nyert a kőszegi csapat, a Két perc

Végig vezetve magabiztosan nyerte meg a kőszegi csapat a 2008-as, immáron ötödik vas megyei 24 órás vetélkedőt. Második helyen a Savaria csapata végzett, míg a dobogó alsó fokára a KDG csapata, az ACElények léphetett. A Nyugat.hu gratulál minden csapatnak! Nézze végig 24 óra képeit, olvassa el beszámolóink.


Az utolsó előtti

Bomlik a fegyelem, emelkedik a hangulat. Valami terjeng a levegőben. A 24 órás talponállás közeledik a vége felé. Pontszerző gyorsjátékok és örömtánc hódít, holott az eredményre még várni kell. Kötélhúzásban kikapnak a szervezők is, noha csak egyszer. Újra étlapon a kidobós, a Hefele bizonyul a legeredményesebbnek, 3-ból 3 játékos pontot szerez. Felgyorsulnak az események, a finálé közeleg. Aki teheti most jöjjön a SIC-be!


Jó reggelt!

Az egészséges reggel mozgással indul. Nem volt ez itt se másként. A reggeli torna felébresztette ugyan a csapatokat, de a saját filmek bemutatóján gondolkodóba estünk, vajon szellemileg is éberek, vagy csak fizikailag. Közben újabb ördögi feladat került kiosztásra, minden csapat egy másik filmjét húzta ki, hogy kellék és ötlet csere után előadhasson részleteket belőle. A zsűri nem csak az előadást pontozza majd, hanem azt is, kinek mennyire sikerült segíteni a másiknak.


Tüdőpróba

Lufi fújó versennyel indult a reggel, amit rögtön szívószálas vízhordás követett. A nem kis kitartást igénylő feladatok nem éppen kora reggelre valók, pláne egy éber éjjel után. A gonoszság meg ott bújt meg, hogy a lufikat durranásig kellett fújni, így aztán, aki netán durmolt, az is felébredt. Michael Knight beszélő autócsodájának mustrájával zártuk eme kora reggeli órát.


Őslénypark mustra

A zsűri szeme elé kerültek a Jurassic Parkok, melyeket mi már többször is szemügyre vettünk. Mi is körbejártuk, hogy teljes képet adhassunk a tésztából készült őslényparkokról. Emellett szemtanúi lehettünk bábszínházi előadásoknak, melyek egyikében Plútót, a kutyát rángatták madzagon. Részeredményeink is vannak: még mindig vezet a Két perc, második jelenleg a Savaria csapata, harmadik az ACElények.


Pörgés

A fiatalság is fárad, érezhetően. Ezt a szervezők is időben észrevették, rögtönzött diszkóval pörgetik fel a versenyzőket. Hatásos, legalább a fele társaság táncol a parketten. A másik fele megoszlik, van aki dolgozik az éppen aktuális feladatokon: készülnek a jurassic parkok tésztából, a karton autók. A maradék alszik, pihen, készül a reggelre.


Vámpír divat

Lugosi Béla is megirigyelte volna a 18. óra húzófeladatát, mely az aktuális vámpír divatot hivatott bemutatni. Volt, aki francia divat szakemberre bízta a ruhák összeállítását, de olyan is akadt, aki Margitra és Tompikára. Hogy az előbbi, vagy az utóbbi bizonyult-e sikeresebb választásnak, azt döntsék el Önök.


Sótartó

Újabb embert próbáló feladatok elé állították a csapatokat. 2-2 ember mérte össze ügyességét és erejét. 1-1 versenyző 1kg vízszintesen kitartott sóval a kezében küzdött, míg a csapat másik tagja egy kalapot próbált a terem másik végében lévő bójához közel hajítani. Közben a zsűri ismét új taggal bővült, Csaba bácsi lépett a pontosztók sorába.


"Táncdalfesztivál lesz a végén!"

"Túl a kétharmadán" – csillan fel a kollega szeme, harmadik kávéját szürcsöli. Film betétdalok szórakoztattak minket a SIC tornatermében. A műsorvezető meg is jegyzi féltünk ettől a feladattól, de ha nem vigyázunk táncdalfesztivál lesz belőle. Hogy hangszer nincs az nem akadály, kartondobozból is lehet dobot csinálni. "Éhes is vagyok" – kortyol még egyet a kollega kávéjából.


Szív, sűrít, benntart, kipufog

Újabb szünet. Ezúttal Sub Bass Monster tartja. A lelkesedés töretlen, a színpad előtt talp alattnyi hely sem marad szabadon. Közben készülnek a Jurassic Parkok, valamint újabb film jelenetek. Mármint dolgozik, aki nem hallotta a műsorvezető bejelentését: Aki dolgozik, hagyja abba azonnal!


Táncverseny

Hege, a főszervező kezünkbe nyomja telefonját, magyarázzuk már el Szabi barátjának, hogy jut el az OÁMK-ba. Miután telefonon idekísérjük az eltévedt ismerőst kiderül nem más, mint Sub Bass Monster „Szabi barátunk”. A küzdőtéren közben táncverseny zajlik. Tapasztalt és sokat látott kollégánk a körmendi párosra esküszik, ám végül az ACElények kerekednek felül.


Visszatekintő

10 órakor bezárt az OÁMK. Akin nincs karszalag távozott, akin van, felkészült, hogy reggel 6-ig nem mehet sehova. Amíg a srácok a tornateremben takarítanak, mi megosztjuk Önökkel Tánczos Misi kollegánk képeit és reggeli videóját. Egy óra múlva azonban visszatérünk az aktuális eseményekkel.

Nézd meg galériánkat!

Megmutatjuk Olvasóinknak mozgóképben is, milyen az, amikor kb. 630 diák vonul át egy lakótelepen, emelkedett hangulatban. Láthatják R2D2 feltételezett édesapját is, aki szerfelett hasonlít egy centrifugára és IFA ablaktörlőmotor gondoskodik a mozgatásáról, ráadásul még holografikus kivetítője sincs.


Szünet?

A szünet és a pihenés szavak a mi fejünkben egy kényelmes fotel, vagy az otthon sötét magányában szorongó ágyunkat juttatja eszünkbe. Öregszünk? A középiskolásoknál a pihenés egy teljesen más fogalom: feladatok nélküli, felhőtlen ugrálás Dj Newl zenéire. Mi csak néztük. A kollega kávéért kiált, a vetélkedő második felét azzal kezdjük.


Ütős pofonok

Nem kisebb filmszínészt, mint magát Bud Spencert kellett megformálniuk ebben az órában a versenyzőknek. Így mi másról szólhattak volna a 11. óra kis jelenetei, mint az ütős pofonokról és a nagy hasú hősről, akinek semmi sem fáj. Az ütlegelés után pihenőt fújnak a szervezők, a következő órában Dj Newl elveszi Fecótól a mikrofont, hogy kis időre abbahagyja a feladatkiosztást.


Légi krikett

Ezt a játékot nem ütőkkel és földbe szúrt kiskapukkal kell játszani. A pályán 3-3 játékos tart egy-egy hullahopp karikát a feje fölött, melyen – lehetőleg érintés nélkül – kell áthajítani a labdát. Egyszerűnek hangzik, ám így is pattant fejen a gumigolyó az egyenes áthaladás helyett. A szórakoztató sport után a csapatok filmjének plakátját vizslattuk a zsűrivel, akik szorgalmasan pontozzák a teljesítményt.


Vártuk, megnéztük, nem csalódtunk

Nem ütközött jéghegynek a 12 szombathelyi Titanic közül egyik sem – adja hírül a nyugat.hu. Kíváncsian vártuk az emberi világítótornyok és Titanicok gigászi csatáját, melynek nyers tanulsága az, hogy egy torony útbaigazít, 12 torony között szlalomozz! Ami nem is bizonyult oly egyszerűnek, pláne az ACElények csapatának, akik mega Titanic-kal készültek a vízi derbire.


A karaoke óra

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás – szól a közismert nóta. A műsorvezető nosztalgiázik, emlékszünk-e tavalyra, amikor ezt 14-szer hallgattuk meg, csak német szabad fordításban. Így azért merőben más. A harmadánál járunk, az eddigi hangulati tetőpont. Reméljük mondatunkban az eddigi kap majd erősebb hangsúlyt.


Bartók Eszter és Caramel a zsűriben

Hasonmás versennyel kezdtük az órát. Brad Pitt, Angelina Jolie és Dobó Kata 24 órás vetélkedős dublőrei vonultak a zsűri elé mustrára. Majd lazítós táncos blokk következett, mely remek alkalmat adott az újabb két taggal bővült zsűri körülrajongására. Erre nem voltak restek a játékosok. Bartók Eszter és Caramel pedig alig győzték az amatőr fotósok és autogramkérők áradatát.


Vezet a két perc

Körülnéztünk a csapatok háza táján. Készülnek a hajók, a világítótornyok. Lefotóztunk pár portát is, miközben a rendezvény negyedéhez ért. Az első hivatalos részeredmény-hirdetésen a két perc vezet. Mi sem tudtuk, így utánanéztünk, a két perc a kőszegi csapat. Második helyen a tavalyi győztes Hefele áll. Messze még a vége. A feszültséget kidobós vezette le az óra végén.


Producerek

Kötélhúzással indul az ötödik óra. A csapatok jó erőben vannak, a lelkes drukkerek viszont sehol. Mindenki forgat a városban. Majd a címben már előre jelzett producerek kerülnek reflektorfénybe. Feladatuk, hogy az általuk felfedezett forgatókönyvíró első alkotását eladják a zsűrinek. A siker nem osztatlan. Közben csapatok keresik valahol egy messzi-messzi galaxisban a Zartha fényét.


Színpadon Fred Aster

Áll a bál, írhatnánk így is. Sanzon zenére ropja 12 csapat 4-4 párja. Miközben a zsűri az „álruhás” Joós Tamással kibővülve pontoz. Az aulában kupakmérlegelés, alapzaj plusz kántálás, készülnek a csapatindulók is: „Mi vagyunk a Szent-Györgyi”. 17 órára emberi világítótornyot és fényét követő emberi hajót kell produkálniuk a csapatunk, na ezt kíváncsian várjuk.


Az impotens Batman

Batman nem megy el, még így se. Harry Potter meg pályázik Uri Geller utódja címre. Jelenetek a Shrekből, a Szörny Rt.-ből. Ebben az órában letudtuk az összes csapat összes filmjét. De még korántsem értek véget a filmes feladatok, hamarosan lelkes amatőr filmesek lepik el a vársot, hogy leforgassák filmjük egy-egy jelenetét. Ne lepődjön meg, ha Önt is felkérik statisztának a Gyűrűk ura ork hadseregébe.


Megyei Ifjúsági nap integrálva

A második óra rövid ünnepséggel kezdődött. A szervezők felmérték, hogy az ifjúság itt jelen van, így injektálták a Megyei Ifjusági napot a vetélkedő programjába. Az ébresztő tapsvihar és néma ordibálás után kezdetét vette a vetélkedő a szokásos otthonról hozott csapatbemutató jelenetekkel. A Gépipari csapata már itt magasra tette a mércét, centrifugából átalakított R2D2 steppelt Darth Vaderrel a színpadon.


Mozimánia az ötödik 24 óráson

Mátrix, Gyűrűk ura, Star Wars, Harry Potter, Jégkorszak, hogy csak pár filmet említsünk a kínálatból. Kasszasiker mozifilmek az idei 24 órás vetélkedő témája. Ezen felbuzdulva a Nyugat.hu tudosítója előlép Jack
Bauer-ré és 24 órán keresztül élőben tudosít a SIC-ben történtekről. Óránként frissülő képgalériánkból megtudhatják, ki nyeri a harcot a villám jelőlte szemüveges kissrác és Neo közül!


24 órás vetélkedő 2007
24 órás vetélkedő 2006
24 órás vetélkedő 2005
24 órás vetélkedő 2004

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Galéria