Hogyan tovább Körmend?

Csütörtökön este ankétra várta szurkolóit a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabda csapata, ahol a vezetők azt próbálták tisztázni, hogyan is tovább. A drukkerek azonban inkább arra lettek volna kíváncsiak, hogyan is kerültek ide.

2 év, 30 légiós, 5 edző, 1 bronz, 1 ezüst

Vonta le az elmúlt időszak rövid statisztikáját a csapat vezetősége a közel 100 összegyűlt embernek a körmendi színházban. Az első kérdésre ezután nem is kellett sokat várni. Az egyik férfi arra volt kíváncsi, hogy hol a híres körmendi szív, a lelkesedés, ami olyan sokszor kisegítette a csapatot. Trummer, a csapat kapitánya, kért szót. Ő úgy látta, hogy a társai hozzáállásával nincsen semmi baj. Ami a gondokat okozza, szerinte az az, hogy nem tudnak igazi csapat módjára játszani. Valahogy nem akar összeállni a társaság. Ezt egyébként nem sokkal utána Fodor Márton is megerősítette. A játékos úgy fogalmazott, hogy a játékuk nem lélektelen, csak a tavalyi gárda egyszerűen jobban „ráérzett egymásra”.

A polgármester viszont nem így látta. Sokak ugyanis távolmaradása után érdeklődtek, és azt is szóvá tették, hogy mostanság sokan elpártoltak a gárdától, többek között a város első embere is rendre elmarad a mérkőzésekről. Csák Tamás csapatvezető tolmácsolta Bebes István polgármester üzenetét, miszerint bokros teendői miatt nem tudott eljönni az ankétra, és hogy addig ne is várják a lelátóra, amíg a város csapata nem küzd hírnevéhez méltóan.

„Egy nyerő csapatot”

Válaszolt nemes egyszerűséggel Peter Stahl vezetőedző arra a kérdésre, hogy milyen együttest szeretne építeni Körmenden. Ő a mi emberünk! - summázta ezt mosolyogva az egyik szurkoló. A szakember egyébként elmondta, mivel a szezon közben érkezett, így nagyon nehéz dolga van. De mindenképpen szeretne egy olyan gárdát kovácsolni, ami jól megérti egymást és egységesen tud harcolni. Sokan felvetették, hogy nagyon rossz a csapat dobószázaléka, mind a hárompontosok, mind a büntetők tekintetében. Stahl erre azt válaszolta, hogy a dobásokra nem is lehet alapozni egy együttest. Egyik alkalommal jó napot fog ki egy játékos, másik alkalommal kicsit rosszabbat. Ő inkább úgy látja, hogy a védekezés javításában lehetne a megoldás. Hiszen egy jól védekező csapat magabiztos, a magabiztosság pedig a győzelmet jelentheti - tette hozzá az osztrák tréner.

Na de, hogy jutottunk ide?

Kérdezte valaki. Szabó Szabolcs, a klub tulajdonosa kért szót, aki összegezte, hogy amikor a klub működtetését átvette az új tulajdonosi kör, ők arra szerződtek, hogy életben tartsák, és az évek alatt megerősítsék a klubot. Vád érte a „légióskeringő” miatt is, amivel kapcsolatban leszögezte, hogy a tulajdonosok mindig megadták a lehetőséget az éppen irányító szakvezetésnek, hogy azokkal a játékosokkal dolgozzanak együtt, akikkel szeretnének. A felvetett „lehúzásra” pedig úgy reagált, hogy az idei csapat 50 %-kal magasabb költségvetéssel dolgozik, mint a tavalyi, ezt a szurkolóknak be kell látniuk, hogy ezt a jegyárakkal tudták csak kompenzálni.

Trummer Rudolf azt emelte ki, hogy bárhogy is szeretnének csapatként működni, ez még nem egy kész gárda. A „magyar magot” ért sok kritika pedig csak még nagyobb nyomás alá helyezi őket.

Hencsey Tamás másodedző röviden összegezte azt az időszakot, amit az idei szezonban vezetőedzőként töltött el a piros-feketéknél. A legnagyobb hibájaként azt rótta fel önmagának, hogy eltelt három hét úgy a vezetése alatt, hogy nem tudtak minőségi játékost igazolni. A végül Körmendre hozott Garland pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Körmend szurkolói ankét
Szabó: Vagy a play-offért, vagy a becsületért, de tovább kell küzdeni. Tekintse meg galériánkat!
Lovagi Milán

Banks, a csapat amerikai légiósa a kérdéshez hozzászólva úgy fogalmazott, hogy a problémák nem anyagiak, hanem személyiek. Ám ennél jobban nem fejtette ki, mire is gondol pontosan.

Bialek, a másik légiós azt hangsúlyozta, hogy 10 éves pályafutása során rengeteg helyen megfordult, és jó néhány csapat járt már a körmendiéhez hasonló cipőben. Amint azt a lengyel játékos mondta, a helyzet nehéz, de nem megoldhatatlan. Ő úgy látja, hogy az összefogás lehet az egyetlen kiút, és mindenkinek egyformán küzdenie kell a másikért. A lényeg az, mint mondta, hogy most fogat összeszorítva is, de meg kell nyerni a vasárnapi mérkőzést.

„Vagy a play-offért, vagy a becsületért, de tovább kell küzdeni”

Hogy mennyire fontos a soron következő vasárnapi, Albacomp elleni mérkőzés, azt végül Szabó Szabolcs mondta ki. A tulajdonos rámutatott, ha kikapnak, akkor minden esélyük elszállt a felsőházba jutáshoz, így nem is tudnak majd mit tenni, nekiállnak spórolni a következő szezonra. Persze a szurkolókat is kárpótolják majd. Neveztessen ingyen mehet majd be mindenki a Debrecen elleni meccsre, valamint az azt követő találkozókra is 1000 forintért válthatnának jegyet a szimpatizánsok. A tulajdonos azt is hozzá tette, hogy nem túl rózsás a klub anyagi helyzete, mivel több szponzor is visszalépett, vagy a már megkötött szerződésben szereplő összegből még egy forintot sem fizetett ki. A játékosok fizetései is késnek. A február 15-én esedékes bérüket még nem kapták meg a sportolók. De mint mondta, a fiúk megértőek, amit ez alkalommal meg is köszönt. A jövővel kapcsolatban kilátásba helyezte, hogy megszüntetnék a csapat oldalán a „Vendégkönyvet”, mivel sokan visszaélnek vele, és amint fogalmazott, feleselgessen keltik a feszültséget. „De mindezek előtt a legfontosabb most, hogy nyerjünk az Albacomp ellen. Ha sikerül, akkor küzdünk tovább a play-offba jutásért, ha nem akkor pedig a becsületünkért” - zárta szavait Szabó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport