Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Bizakodik a kapitány

Ferencz Csaba, a Körmend kosárlabdacsapatának kapitánya azt mondja, a tavalyi mélypont után mindent meg fognak tenni a sikerért. Amire a csapathoz visszatérő edző, Sabáli Balázs személye garancia lesz.

- Egy hete kezdtétek el a felkészülést. Milyen a hangulat az edzéseken? Érezni lehet azt, hogy a tavalyi szezon feledtetése miatt már most gőzerővel készülnétek?

- Most az ilyenkor szokásos alapozási időszak folyik. Futunk, kondizunk, de azért a héten már teremben is voltunk és labdás edzéseket is tartottak nekünk. Persze, bennünk van, hogy a felkészülési időszak alatt is a maximumot hozzuk ki magunkból, és feledtetni tudjuk a tavalyi idényt. Szeretnénk az idei szezonban maximálisan kiszolgálni a szurkolóinkat.

Ferencz Csaba
nyugat.hu

- Mennyire tudtál rápihenni erre a munkára?

- Nagyon - mondja nevetve. Nem volt válogatott kötelezettségem, így teljesen sikerült kipihennem magam. A külföldi utazás az idén elmaradt. De „hazai vizeken” maradva is teljesen tudtam regenerálódni.

- Visszatérve a csapatra. Egy távozó volt Fodor Márton, viszont visszatért Kutasi Gergely. Gyengült vagy erősödött a csapat?

- Én azt hiszem, Gergővel és Marcival is hasonló játékerőt képviselünk. Na nem mint a tavalyi, hanem legalább mint a tavaly előtti csapattal. Szóval én ezt nem érzem komolyabb változásnak.

- Sorsdöntő lehet szerinted a légiósok igazolása?

- Természetesen. Hisz a többi csapat is tele lesz minőségi légiósokkal, ezzel nekünk is tartani kell a lépést. Nagyon remélem, hogy sikerül megtalálni azokat az embereket, akik kellő alázattal alárendelik magukat a csapatnak, és nem extrát nyújtva, hanem kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel segítenek majd minket egész szezonban.

- A tavalyi szezon hullámzó teljesítményébe egyesek szerint a sok edzőváltás is közrejátszott. Most újra Sabáli Balázs irányítja a munkát, garancia ez nektek?

- Maximálisan megnyugtatott minket. Nem egészen voltak rendben itt a dolgok tavaly, de Balázs visszatérésével szerintem a csapat is megnyugodott. Azt hiszem, jó kezekben vagyunk a Sabáli–Hencsey edzőpárosnál. Erre egyébként már jó néhány szezon bizonyítékul is szolgálhat.

- Még a változásoknál maradva. Tulajdonosváltás zajlik jelenleg a csapat körül. Kihat ez a munkátokra?

- A mi munkánkra ez nincs befolyással. A csapatvezetők intézik a szükséges dolgokat, mi pedig bízunk benne, hogy minden megfelelően fog alakulni.

- Úgy tudom, hogy a most együtt edző csapat tagjai és a vezetők már megegyeztek egymással. A szerződések is aláírásra kerültek?

- Igen. A megállapodások megtörténtek, a szerződéseket aláírtuk, már csak a jó bajnoki szereplés van hátra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra