Szombathelyi táncosok sikere

Hazánk legkiválóbb társastáncosai adtak randevút egymásnak Szombathelyen. Kár, hogy a műsorvezetés és a műsorfüzet színvonaltalan volt.

A Savaria TSE és az Művelődési és Sportház hetedik éve rendezi meg városunkban az ország legszínvonalasabb társastánc-versenyét, a standard- és latin táncok nagydíját, valamint a kűrversenyt, amely szombaton ötödik alkalommal kápráztatta el a nagyérdeműt.

A nívós rendezvény minősíthetetlen műsorfüzete
A tánc szombathelyi ünnepét profi szervezés, gyenge műsorvezetés (értve itt a konferanszié röhejes angol-tudásától kezdve az unalomig ismételt sablonszövegeken keresztül a "le-csehszlovákozott" cseh pontozóbíróig mindent!), valamint a rendezvény magas színvonalához képest minősíthetetlen műsorfüzet jellemezte: a helyesírási és tartalmi hibáktól hemzsegő (!Nem vicc!) műsorismertetőben az előző évekhez hasonlóan sajnos idén sem szerepelt minden parkettre lépő táncos neve, ami súlyos udvariatlanság a kitűnő táncosokkal szemben, bár aki nem szerepelt az ízléstelen műsorfüzetben, annak nevét legalább nem írták le rosszul. (Az már csak hab a tortán, hogy a műsorvezető által "Welcome to Budapest" felkiáltással üdvözölt Markus Sónyi nevét is hibásan, a szlovén pontozónőt pedig egyáltalán nem tűntették fel a programban...) Egyenesen felháborító volt a címlapon szereplő pár fotója is, amely rendkívül előnytelen pozícióban ábrázolta az egyébként sem klasszikus táncos-testfelépítésű hölgyet, és a laikusok szemében erősen rombolja a sport közismerten hibátlan alakú táncos lányainak illúzióját...

Kétségtelen volt az első helyek sorsa
A Grand Prix elődöntőiben tizenhat standard és tizenkét latin pár versengett egymással, ám az már a laikusoknak is azonnal feltűnt, hogy a standard mezőnyben a Rochowski Axel - Inotainé Fischer Mariann, a latinban pedig a közönség kedvence, a sokszoros bajnok Maurizio Vescovo-Törökgyörgy Melinda páros messze magasan a mezőny fölé nőtte ki magát, így a döntőben nem volt kérdéses, hogy az összes pontozóbíró egyhangúlag az első helyen jelölte ki helyüket. A dobogós helyekért folytatott küzdelemben az ezüstérem a László Csaba-Szögi Szilvia, a bronzérem a Kiss Balázs-Magyari Andrea páros nyakába került standard kategóriában. Latinban az ezüst a Magyari Róbert-Wolf Vanda, a bronz pedig a Vladimir Velev-Bodócs Gabriella páros nyakában landolt.

Sikeres szombathelyi párosok
A rendkívül erős standard mezőnyben a Savariás Novák Tamás-Dr. Móritz Hajnalka páros a negyedik helyezést érte el Birds című koreográfiájukkal.
A latin kűrversenyben a kilenc párból hat szombathelyi induló volt, így az abszolút esélyes (tavalyi győztes) Vescovo-Törökgyörgy páros visszalépése után szombat éjjel majdhogynem háziversenynek lehettünk tanúi. A küzdelmeket a tavalyi bronzérmes Horváth Dávid-Monostori Veronika kettős kezdte, Accelerando című táncával, amely idén is a bronzérmet hozta el a számukra. Az est kétségkívül legnagyobb meglepetését a Tóth Gábor-Móritz Zsófia páros szolgáltatta, hiszen Heartbeat című formációjuk egészen a dobogó legfelső fokáig repítette a szombathelyi táncosokat.
A verseny talán legfiatalabb indulói, a Savariás Németh Attila-Szabó Viktória páros tagjai Jennifer című koreográfiájukkal egy rendkívül ígéretes, nagy jövő előtt álló, de életkoruk miatt még kissé rutintalan páros benyomását keltették ugyan, de érdemes lesz megjegyeznünk a nevüket: bizonyára sokat hallunk még róluk az elkövetkezendő évek versenyein.
Láttuk még a Horváth Ádám-Szabó Angéla kettős kissé kiforratlan Underwater love-ját, amely egy jobb sorsra érdemes, izgalmas koreográfia, mint ahogy a szintén szombathelyi Horváth Viktor-Szele Dóra páros abszolút közönségsikert arató Rómeó és Júliája is, amit érzésem szerint a bírók túlzott szigorral büntették - a nézők nem kis csodálkozására.

Városunk tánceseményeire figyel majd a világ
Idén igencsak el leszünk kényeztetve táncügyileg, hiszen június nyolcadikán a Latin Európa-kupát, kilencedikén pedig a Nemzetközi Táncsport Szövetségtől elnyert joggal élve nyílt megmérettetést, úgynevezett Open-versenyt fog rendezni a Savaria TSE- elsőként Magyarországon. Decemberben pedig jön az igazi csemege: nálunk rendezik ugyanis a világ számos pontjáról érkező táncosok Ifjúsági Tíztánc-Világbajnokságát.
Addig is drukkoljunk a Savaria TSE Európa-bajnoki második helyezett formációs táncosainak, akik két hét múlva a Hollandiában rendezendő Európa-bajnokságon lépnek újra parkettre. Sok sikert kívánunk Nekik!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra