Szombathelyi táncosok sikere

Hazánk legkiválóbb társastáncosai adtak randevút egymásnak Szombathelyen. Kár, hogy a műsorvezetés és a műsorfüzet színvonaltalan volt.

A Savaria TSE és az Művelődési és Sportház hetedik éve rendezi meg városunkban az ország legszínvonalasabb társastánc-versenyét, a standard- és latin táncok nagydíját, valamint a kűrversenyt, amely szombaton ötödik alkalommal kápráztatta el a nagyérdeműt.

A nívós rendezvény minősíthetetlen műsorfüzete
A tánc szombathelyi ünnepét profi szervezés, gyenge műsorvezetés (értve itt a konferanszié röhejes angol-tudásától kezdve az unalomig ismételt sablonszövegeken keresztül a "le-csehszlovákozott" cseh pontozóbíróig mindent!), valamint a rendezvény magas színvonalához képest minősíthetetlen műsorfüzet jellemezte: a helyesírási és tartalmi hibáktól hemzsegő (!Nem vicc!) műsorismertetőben az előző évekhez hasonlóan sajnos idén sem szerepelt minden parkettre lépő táncos neve, ami súlyos udvariatlanság a kitűnő táncosokkal szemben, bár aki nem szerepelt az ízléstelen műsorfüzetben, annak nevét legalább nem írták le rosszul. (Az már csak hab a tortán, hogy a műsorvezető által "Welcome to Budapest" felkiáltással üdvözölt Markus Sónyi nevét is hibásan, a szlovén pontozónőt pedig egyáltalán nem tűntették fel a programban...) Egyenesen felháborító volt a címlapon szereplő pár fotója is, amely rendkívül előnytelen pozícióban ábrázolta az egyébként sem klasszikus táncos-testfelépítésű hölgyet, és a laikusok szemében erősen rombolja a sport közismerten hibátlan alakú táncos lányainak illúzióját...

Kétségtelen volt az első helyek sorsa
A Grand Prix elődöntőiben tizenhat standard és tizenkét latin pár versengett egymással, ám az már a laikusoknak is azonnal feltűnt, hogy a standard mezőnyben a Rochowski Axel - Inotainé Fischer Mariann, a latinban pedig a közönség kedvence, a sokszoros bajnok Maurizio Vescovo-Törökgyörgy Melinda páros messze magasan a mezőny fölé nőtte ki magát, így a döntőben nem volt kérdéses, hogy az összes pontozóbíró egyhangúlag az első helyen jelölte ki helyüket. A dobogós helyekért folytatott küzdelemben az ezüstérem a László Csaba-Szögi Szilvia, a bronzérem a Kiss Balázs-Magyari Andrea páros nyakába került standard kategóriában. Latinban az ezüst a Magyari Róbert-Wolf Vanda, a bronz pedig a Vladimir Velev-Bodócs Gabriella páros nyakában landolt.

Sikeres szombathelyi párosok
A rendkívül erős standard mezőnyben a Savariás Novák Tamás-Dr. Móritz Hajnalka páros a negyedik helyezést érte el Birds című koreográfiájukkal.
A latin kűrversenyben a kilenc párból hat szombathelyi induló volt, így az abszolút esélyes (tavalyi győztes) Vescovo-Törökgyörgy páros visszalépése után szombat éjjel majdhogynem háziversenynek lehettünk tanúi. A küzdelmeket a tavalyi bronzérmes Horváth Dávid-Monostori Veronika kettős kezdte, Accelerando című táncával, amely idén is a bronzérmet hozta el a számukra. Az est kétségkívül legnagyobb meglepetését a Tóth Gábor-Móritz Zsófia páros szolgáltatta, hiszen Heartbeat című formációjuk egészen a dobogó legfelső fokáig repítette a szombathelyi táncosokat.
A verseny talán legfiatalabb indulói, a Savariás Németh Attila-Szabó Viktória páros tagjai Jennifer című koreográfiájukkal egy rendkívül ígéretes, nagy jövő előtt álló, de életkoruk miatt még kissé rutintalan páros benyomását keltették ugyan, de érdemes lesz megjegyeznünk a nevüket: bizonyára sokat hallunk még róluk az elkövetkezendő évek versenyein.
Láttuk még a Horváth Ádám-Szabó Angéla kettős kissé kiforratlan Underwater love-ját, amely egy jobb sorsra érdemes, izgalmas koreográfia, mint ahogy a szintén szombathelyi Horváth Viktor-Szele Dóra páros abszolút közönségsikert arató Rómeó és Júliája is, amit érzésem szerint a bírók túlzott szigorral büntették - a nézők nem kis csodálkozására.

Városunk tánceseményeire figyel majd a világ
Idén igencsak el leszünk kényeztetve táncügyileg, hiszen június nyolcadikán a Latin Európa-kupát, kilencedikén pedig a Nemzetközi Táncsport Szövetségtől elnyert joggal élve nyílt megmérettetést, úgynevezett Open-versenyt fog rendezni a Savaria TSE- elsőként Magyarországon. Decemberben pedig jön az igazi csemege: nálunk rendezik ugyanis a világ számos pontjáról érkező táncosok Ifjúsági Tíztánc-Világbajnokságát.
Addig is drukkoljunk a Savaria TSE Európa-bajnoki második helyezett formációs táncosainak, akik két hét múlva a Hollandiában rendezendő Európa-bajnokságon lépnek újra parkettre. Sok sikert kívánunk Nekik!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kultúra