Itt a vége?

Kikapott a MJUS-Fortress Körmend az Atomerőmű SE-től a férfi kosárlabda bajnokág elődöntőjének negyedik meccsén. Ezzel 2-2 a párharc állása.

Pocsékul kezdte a MJUS-Fortress Körmend az A csoportos férfi kosárlabda bajnokság elődöntőjének negyedik meccsét. Bár a körmendi szurkolók kimondatlanul is arra készültek, hogy megünnepeljék csapatuk harmadik győzelmét és ezzel együtt a döntőbe jutást, a gárda 0-11-es, öt perces kosárcsenddel nyitotta az Atomerőmű elleni összecsapást. Sorra maradtak ki a körmendiek rádobásai, az eredménytelenséget végül Fodor Gergely törte meg.

A második negyedben aztán már jobban koncentrált a Körmend. Ferencz Csaba is többet vállalt, betörésekből szerzett kosarat a játékos. Clark és Kovács azonban nem hagyta annyiban, és sorra válaszoltak a körmendi találatokra. Fodor Gergely azonban ismét biztos kézzel célzott. A kapitány által elsüllyesztett triplával egy pontos körmendi vezetéssel ért véget az első félidő.

A harmadik etap elején el tudott lépni a Körmend. A vasiak azonban nem sokáig örülhettek, mivel a Paks gyorsan eszmélt. Horváth Ákos találataival zárkóztak fel és LaGrange, valamint Clark találataival ismét lépéselőnybe került az Atomerőmű.

Mjus Körmend Kc -Paks Kc
Hegedűs Gergelyen nem múlt
Unger Tamás

Az utolsó negyed aztán igazi izgalmakat hozott. Bár a Körmend egymásután dobta a kosarakat, az ASE mindegyik duplára egy triplával válaszolt, így hiába igyekezett a Körmend, nem tudta ledolgozni hátrányát. Aztán Fodor Gergely triplasorozatával tartotta életben a hazai reményeket. A szoros végjátékban a Paks koncentrált jobban, Kovács Ákos utolsó percben dobott triplájával pedig megadta a kegyelemdöfést. Vissza nem térő alkalmat szalasztott el a Körmend.

Vasárnap mindent eldöntő meccsen derül majd ki, ki lesz a Zalaegerszeg ellenfele a döntőben.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Nagyon rosszul kezdtük a találkozót. Aztán visszajöttünk, a félidő végére pedig vissza tudtuk venni a vezetést. A harmadik negyedben aztán 48-42-nél volt egy olyan pont, ahol vissza jött ránk a az Atomerőmű Gulyás hármasával, utána pedig volt két eladott labdánk. Innentől kezdve már a Paks volt előnyben, ugyan csak néhány ponttal, de végig előttünk volt. Kritikus pillanatokban voltak eladott labdáink, amik nagyon bosszantóak voltak. Nagy lehetőség előtt álltunk, de elszúrtuk. Nem szabad feladnunk, vasárnap mindent meg kell tennünk a győzelemért.

Horváth Imre, az Atomerőmű edzője: Nagyon jól kezdtünk. Az azért várható volt, hogy ezt nem fogjuk tudni végig tartani. Gratulálok a csapatnak a küzdeni tudásért, az akarásért és a mentális erőért, amit ma itt felszabadítottak magukból. Egyre jobban megvalósítjuk a taktikát. Ott tartunk, hogy 2-2 nem dőlt el semmi. Vasárnap szeretnénk eldönteni a találkozót és remélem ehhez lesz bennünk még elég erő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport