Pars már Barcelonában, holnap kezd az EB-n

Ma indult el Barcelonába, holnap pedig már dobókörbe is lép a Dobó SE atlétája. Klubtársa, Németh Kristóf is kijutott a kontinensviadalra.

Pars Krisztián nincs élete formájában. Ezt maga az atléta nyilatkozta. Az év során sérülések, betegségek kínozták.

– Még szerencse, hogy a londoni olimpiára való felkészülésnek nem az idei a legfontosabb állomása – fogalmazott.

A Dobó SE atlétája május elején Veszprémben elért 79 méter, 64 centiméteres dobásával harmadik a világranglistán. Azóta – a teljesség igénye nélkül – Isztambulban dobott 79 méter, 43 centimétert, Madridban 78 méter, 23 centimétert, Bydgoszczban 77 méter, 96 centimétert.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó versenyén Barcelonában 76 méter, 42 centiméter fölé hajította a szert. Betegen, lázasan.

Nagy rejtély tehát, hogy egészségesen, kevés edzéssel a háta mögött mire lehet képes a korábbi évekhez képest rendkívül gyenge kalapácsvető mezőnyben. A visszafogott nyilatkozatok ellenére minden bizonnyal csalódást jelentene Németh Zsolt tanítványának, ha érem nélkül térne haza az EB-ről.

Nincs vesztenivalója viszont a Dobó SE másik atlétájának, az élete első felnőtt világversenyére készülő Németh Kristófnak. Az atléta Veszprémben teljesítette a kiküldetéshez szükséges B szintet. A kontinenstorna selejtezőjében minden bizonnyal 76 méter 45 centiméteres egyéni csúcsa közelében kell dobnia, hogy ott lehessen a szerdai fináléban.

Pars Krisztián, Németh Kristóf és edzőjük Németh Zsolt ma érkezett meg Barcelonába. A selejtezők kedden reggel 9:30-kor, illetve 11:05-kor kezdődnek.

A döntőt szerdán este 20:25-kor lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport